24 aprilie 2019
Campus comunitar

           Încă de la începuturile Comunității Magnificat dorința după comuniune i-a determinat pe cei care puneau bazele Comunităţii să petreacă cât mai mult timp împreună, ba chiar și concediile să le petreacă în mod comunitar. Așa s-a dat început în urmă cu peste 30 de ani „Campus-ului comunitar” sau „Campeggio comunitario”, cum i se spune în limba italiană, o experiență care astăzi nu poate lipsi din stilul de viață și de evanghelizare al Comunității Magnificat. La început, campus-ul era doar un instrument de comuniune între membri și o mărturie a faptului că destinderea și odihna din timpul verii poate fi trăită într-un mod profund spiritual. De aceea, locuind aproape o lună de zile în corturi în apropierea unei plaje, ofereau trupului și minții odihna necesară, dar și sufletului ceea ce i se cuvine prin intermediul unui program spiritual, care era făcut la început din rugăciune comunitară zilnică și ascultarea Cuvântului. Încetul cu încetul experiența a crescut și a luat amploare. Prezența preoților la acest tip de experiență a permis ca și lui Isus să i se construiască un cort în care să fie adorat 24 din 24, iar Sf. Liturghie să fie celebrată zilnic.
            În prezent, campus-ul Comunității Magnificat reprezintă un puternic instrument de evanghelizare și de mărturie. Sute de persoane au ocazia să petreacă în fiecare an zilele de concediu într-un mod spiritual și fratern. Laudele și rugăciunea zilnică de dimineață, Sf. Liturghie zilnică, adorația euharistică perpetuă, momentele puternice de rugăciune carismatică și comunitară, învățăturile și mărturiile, precum și stilul de viață din campus, care îndeamnă la slujire reciprocă, fac din campus-ul comunitar o experiență benefică atât pentru membrii Comunității, cât și pentru toți cei care vin din afara ei spre a trăi odihna de peste an „altfel” decât o propune spiritul lumesc. Pentru mulți dintre membrii actuali ai Comunității, campus-ul comunitar a constituit momentul de har al convertirii lor.
            Începând din anul 2004 până în prezent, pentru membrii Comunității Magnificat din România, campus-ul comunitar constituie o experiență aproape anuală. La ea pot participa toți cei care fac un drum comunitar, începând cu Școala de Comunitate.

 Galerie foto


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat