24 aprilie 2019
Studiu biblic

Pentru toţi cei care participă la întâlnirea de rugăciune săptămânală în fiecare miercuri, după rugăciunea comunitară carismatică, se reflectează în mod comunitar asupra Cuvântului lui Dumnezeu, comentându-se, verset cu verset, una dintre Sfintele Evanghelii. Metoda folosită este cea expoziţională sau inductivă. Această metodă nu urmăreşte altceva decât să scoată în evidenţă ceea ce textul spune şi nu-i impune textului ce să spună, lăsându-l să se exprime singur. În comentariul care se face se ţine cont de aspectele exegetice care se prezintă în text, dar fără a intra în detalii lingvistice care ar putea îngreuna ascultarea. Cuvântul lui Dumnezeu este explicat prin expunere (expoziţional), clarificând ceea ce este greu de înţeles într-un pasaj, expunând sensurile mai puţin evidente, precum şi aplicaţiile ce le conţine prin actualizarea Cuvântului. În felul acesta, se încearcă o anulare a distanţei care se află între cunoaşterea persoanei şi viaţa ei concretă.

Obiectivul studiului biblic este acela ca mesajul actualizat să-i conducă pe cei prezenţi la un act de credinţă, astfel încât Cuvântul să nu fie doar „semănat”, ci să şi „încolţească” în inimile celor care se deschid să-l primească. Fundalul de prezentare este cel kerigmatic şi carismatic, adică o vestire a mântuirii, în puterea Duhului Sfânt.

Deocamdată, această practică, începută în ziua  de 19 ianuarie 2005, se desfăşoară numai în Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, care reflectează actualmente asupra Evangheliei după Luca.


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat