22 mai 2018
Studiu biblic

Pentru toţi cei care participă la întâlnirea de rugăciune săptămânală în fiecare miercuri, după rugăciunea comunitară carismatică, se reflectează în mod comunitar asupra Cuvântului lui Dumnezeu, comentându-se, verset cu verset, una dintre Sfintele Evanghelii. Metoda folosită este cea expoziţională sau inductivă. Această metodă nu urmăreşte altceva decât să scoată în evidenţă ceea ce textul spune şi nu-i impune textului ce să spună, lăsându-l să se exprime singur. În comentariul care se face se ţine cont de aspectele exegetice care se prezintă în text, dar fără a intra în detalii lingvistice care ar putea îngreuna ascultarea. Cuvântul lui Dumnezeu este explicat prin expunere (expoziţional), clarificând ceea ce este greu de înţeles într-un pasaj, expunând sensurile mai puţin evidente, precum şi aplicaţiile ce le conţine prin actualizarea Cuvântului. În felul acesta, se încearcă o anulare a distanţei care se află între cunoaşterea persoanei şi viaţa ei concretă.

Obiectivul studiului biblic este acela ca mesajul actualizat să-i conducă pe cei prezenţi la un act de credinţă, astfel încât Cuvântul să nu fie doar „semănat”, ci să şi „încolţească” în inimile celor care se deschid să-l primească. Fundalul de prezentare este cel kerigmatic şi carismatic, adică o vestire a mântuirii, în puterea Duhului Sfânt.

Deocamdată, această practică, începută în ziua  de 19 ianuarie 2005, se desfăşoară numai în Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, care reflectează actualmente asupra Evangheliei după Luca.


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat