24 aprilie 2019
Amicii comunităţii

CINE SUNT AMICII COMUNITĂŢII MAGNIFICAT?


      Amicii Comunităţii Magnificat sunt fraţii şi surorile care, după ce au făcut experienţa efuziunii Duhului Sfânt şi au parcurs atât drumul de formare al Discipolatului, cât şi Şcoala de Comunitate, au dorinţa de a împărtăşi viaţa lor şi de a trăi spiritualitatea Comunităţii fără a-şi asuma Angajamentul de Alianţă.

      Amicii fac parte din viaţa de comuniune a unei anumite Fraternităţi, beneficiază de toate roadele ei şi o ajută atât spiritual, cât şi material în misiunea ei. Ei împărtăşesc spiritualitatea Comunităţii, participând la întâlnirile săptămânale de rugăciune de laudă, la Zilele Comunitare şi la Koinonia, parcurgând un drum special de formare permanentă cu învăţături şi întâlniri specifice.

      Chiar dacă nu-şi asumă în mod oficial angajamentul Slujirii în cadrul Alianţei, Amicii Comunităţii Magnificat sunt implicaţi activ în diferite slujiri şi ministere. În cele 23 de Fraternități pe care Comunitatea Magnificat le are se află peste 200 de membri amici care trăiesc spiritualitatea ei.


AMICII COMUNITĂŢII MAGNIFICAT DIN FRATERNITĂŢILE DIN ROMÂNIA

 

FRATERNITATEA

Număr de Amici

Liste nominale

„Misericordia” din Bucureşti

10

(acces privat)

„Shalom” din Bacău

13

(acces privat)

Râmnicu-Vâlcea

3

(acces privat)     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat