24 aprilie 2019
Post-seminar
Post-Seminarul sau „Viața nouă în Cristos”

    Drumul formativ de după Seminarul de Viață Nouă în Duhul Sfânt este numit Post-Seminar și precede Drumul de Discipolat propriu-zis. Această etapă formativă se desfășoară de-a lungul a circa 3 luni și este formată din 12 întâlniri săptămânale. Poate fi considerată o prelungire a Seminarului de Viață Nouă în Duhul Sfânt.
    Drumul formativ constă în citirea și meditarea unor minuni făcute de Isus și relatate de către evangheliști, evenimente ce reprezintă situații de schimbare a vieții, valabile pentru toți aceia care fac experiența iubirii lui Dumnezeu prin Isus Cristos.
    Întâlnirea cu Domnul a însemnat pentru toți Paștele, adică o „trecere” pentru unii de la ignoranță la cunoaștere, iar pentru alții de la îndepărtarea de Dumnezeu la apropierea de El. Cu rugăciunea de efuziune se deschide acum perspectiva unei vieți noi, viață nouă în care Dumnezeu vrea să-i conducă pe frați prin Duhul Sfânt.
    Diferitele învățături – ca și celelalte momente propuse în această etapă de Post-Seminar – îi vor ajuta pe frați să devină conștienți de ceea ce a avut loc în timpul Seminarului de Viață Nouă în Duhul Sfânt și mai ales după rugăciunea de efuziune. În această fază este foarte important ca frații și surorile să fie ajutați să înțeleagă unele aspecte specifice ale Rugăciunii Carismatice Comunitare, pe care au experimentat-o deja în timpul Seminarului și la care au început să participe săptămânal, dar care în multe aspecte încă nu este suficient de bine înțeleasă și nu este considerată drept un loc foarte important de creștere.

    Obiectivele generale ale Post-Seminarului sunt:
  • Conștientizarea a ceea ce a avut loc odată cu experiența efuziunii;
  • Primii pași în spiritualitatea carismatică;
  • Primii pași în „exercițiul” carismelor;
  • Primii pași în direcția unei participări active la rugăciunea comunitară carismatică;
  • Integrarea graduală a fraților în viața grupului sau a Fraternității.
    Atingerea acestor obiective se bazează pe harul lui Dumnezeu, pe fidelitatea participanților, pe dăruirea celor chemați să slujească și pe respectarea metodologiei formative tipice acestei etape.

     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat