24 aprilie 2019
Ministere şi slujiri

 
Cuvântul „minister” provine din latinescul minister (la rândul lui derivând din termenul minus = mai puţin). Acest termen este rădăcina etimologică a cuvântului ministru (persoană care este în slujba unei autorităţi sau a unei instituţii) şi a cuvântului minister (activitate de slujire a unei autorităţi). În lumea romană termenii indicau în primul rând lictorii (persoane care însoţeau pe înalţii demnitari, mergând înaintea lor şi purtând fascii ca semne ale puterii), dar şi sclavii sau liberţii care slujeau casa imperială.
Mai târziu termenul „minister” devine usual pentru a indica o activitate, civilă sau religioasă, organizată şi stabilită în mod oficial.

În Reînnoirea Carismatică Catolică, termenul minister este în strânsă legătură cu sensul etimologic de slujire. Carismele Duhului Sfânt sunt personale, deoarece „fiecăruia îi este dată manifestarea Duhului spre binele tuturor” (1Cor 12,7). În cadrul unei Comunităţi sau a unui grup de rugăciune carismatică, aceste carisme pot fi organizate în cadrul unui minister, astfel încât mai multe persoane care au primit de la Duhul Sfânt aceleaşi daruri şi capacităţi naturale şi spirituale să poată sluji într-un mod organizat şi ordonat, sub supravegherea unei autorităţi şi cu discernământul necesar, astfel încât să fie înlăturat pericolul de a cădea în confuzie, subiectivism sau leader-ism.

În Comunitatea Magnificat, în funcţie de crearea diferitelor grupuri de rugăciune şi Fraternităţi, există în prezent următoarele ministere:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat