24 aprilie 2019
Ministerul de vindecare

Încă de la începuturile Reînnoirii Carismatice Catolice în lume s-a pus accentul şi s-a dezvoltat o grijă specială pentru cei bolnavi, urmând exemplul lui Isus (cf. Mt 4,23), dar şi răspunzând la mandatul dat de El în acest sens: „Acestea sunt semnele care îi vor însoţi pe cei care cred… (…). Îşi vor pune mâinile peste cei bolnavi şi ei se vor vindeca” (Mc 16,17-18).

Sf. Paul în diferitele liste de carisme ale Duhului pe care ni le-a lăsat în epistolele sale vorbeşte despre „carismele de vindecare” (cf. 1Cor 12,9; 1Cor 12,30) necesare şi ele edificării Trupului lui Cristos.

Vindecările sunt semne care dau credibilitate Cuvântului lui Dumnezeu pe care-l proclamăm. Evangheliile atestă că Isus nu şi-a trimis niciodată discipolii doar să vestească Evanghelia, însă atât în activitatea Sa personală, cât şi în cea a discipolilor Săi, se poate constata că slujirea de evanghelizare este în strânsă legătură cu slujirea de vindecare (cf. Lc 9,1-2). Pentru vindecarea oamenilor Isus ne-a dat:

    - Sacramentele;
    - forţa carismelor;
    - forţa rugăciunii.

Ministerul de vindecare în Comunitatea Magnificat tocmai pe aceste trei daruri, făcute de Isus, se bazează în grija pe care o are faţă de cei care au nevoie de vindecare. Practicarea Sacramentelor Bisericii, rugăciunea de mijlocire pentru bolnavi şi exercitarea comunitară a carismelor de vindecare sunt mijloace mai mult decât suficiente pentru a obţine de la Dumnezeu darul vindecării.


SLUJIREA DE VINDECARE INTERIOARĂ

Vindecarea interioară este diferită de vindecare fizică. Ea are ca obiectiv dimensiunea interioară şi profundă a omului care suferă din cauza unor blocaje, ce împiedică o dezvoltare deplină a vieţii pe care Domnul ne-a dat-o s-o trăim, tulburând acea relaţie de iubire pe care trebuie să o cultivăm atât faţă de sine, cât şi faţă de ceilalţi. De obicei, boala interioară se reflectă atât asupra psihicului, cât şi asupra spiritului, chiar dacă nu este propriu-zis o boală psihică sau spirituală.

În acest sens, de vindecare interioară au nevoie acele persoane care suferă, sub diferite forme, de nesiguranţă, de frică, de panică, complexele de inferioritate, de vinovăţie, de persecuţie, tendinţa către tristeţe şi către depresie din cauza unei bolnăvicioase centrări pe sine, mecanismele de gelozie, de agresivitate, de lipsa stimei şi acceptării de sine, resentimente şi ranchiuni persistente etc.

În Comunitatea Magnificat s-a dezvoltat de mai mulţi ani o slujire de vindecare interioară destinată celor care fac un drum de formare în Comunitate şi care parcurg şi un  drum de înrădăcinare în Cristos prin practicarea Sacramentelor şi a vieţii de rugăciune, deoarece carismele de vindecare nu pot fi separate de celelalte mijloace de vindecare lăsate de Isus.
Slujirea de vindecare interioară, în Comunitate, se desfăşoară sub forma Seminariilor de vindecare interioară (care durează 4-5 zile) şi a Cursurilor de vindecare interioară (care durează 2 zile).

            1. SEMINARUL DE VINDECARE INTERIOARĂ

Seminarul de vindecare interioară are o lungă tradiţie în Comunitatea Magnificat. Cel care le-a promovat şi continuă să le ţină este Tarcisio Mezzetti, unul dintre iniţiatorii Comunităţii Magnificat.

Seminarii de vindecare organizate de Comunitatea Magnificat în România:

Nr. 
Data
Locul 
Predicator
   1.    5-12 aprilie 2003
   Reşiţa    
  Tarcisio Mezzetti      
   2.   10-13 aprilie 2007   
Snagov
  Daniele Mezzetti


      2. CURSUL DE VINDECARE INTERIOARĂ

Cursul de vindecare interioară face parte dintre „cursurile experienţiale” pe care Comunitatea Magnificat din România le propune acelora care, după ce au făcut Seminarul de viaţă nouă în Duhul Sfânt continuă drumul de formare.

Cursuri de vindecare interioară organizate  de Comunitatea Magnificat:

Nr.

Data

Locul

Destinatari

1.

24-27 februarie 2005

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

2.

1-3 iulie 2005

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

3.

20-21 mai 2006

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

4.

26-28 mai 2006

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

5.

25-27 august 2006

Oneşti

Fraternitatea „Shalom”

6.

19-20 mai 2007

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

7.

14-15 iulie 2007

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

8.

7-8 iunie 2008

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

9.

12-13 septembrie 2009

Râmnicu-Vâlcea

Grupul din Râmnicu-Vâlcea

10.

28-30 mai 2010

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

11.

26-27 iunie 2010

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

12.

18-19 septembrie 2010

Râmnicu-Vâlcea

Grupul din Râmnicu-Vâlcea

13.

17-18 septembrie 2011

Bucureşti

Grupul din Popeşti-Leordeni

14.

30 iunie – 1 iulie 2012

București

Fraternitatea „Misericordia” Grupul din Râmnicu-Vâlcea

15.

6-7 iulie 2013

Alba Iulia

Grupul din Alba Iulia

16.

6-8 septembrie 2013

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat