18 ianuarie 2018

08

În primele zile din fiecare an are loc Întrunirea Generală (Convegno Generale) a Comunităţii Magnificat, moment internaţional de celebrare şi comuniune a tuturor fraternităţilor din Comunitatea noastră. Întrunirea din acest an s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) în perioada 3-6 ianuarie 2013 și, în contextul Anului Credinţei, a propus o reflecţie comunitară asupra credinţei sub titlul „Ştiu în cine mi-am pus credinţa” (2Tim 1,12). Participarea la eveniment a fost mai numeroasă ca niciodată, la eveniment au participat circa 1200 de persoane.

Ca în fiecare an, și anul acesta Comunitatea Magnificat din România a fost reprezentată de un grup semnificativ de fraţi şi surori, în total 30 de participanţi: 16 din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, 13 din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi 1 din Fraternitatea în formare din Rm. Vâlcea. Fraternitatea din Bacău l-a avut ca invitat pe  pr. Petru-Sebastian Tamaş de la Iaşi.
Alături de fraternităţile din Italia şi România, la Întrunirea Generală au participat 12 fraţi şi surori din Turcia şi care împreună cu pr. Anton Bulai urmează un drum comunitar la Istanbul. Surpriza întâlnirii din acest an a fost însă grupul impresionant de 26 de argentinieni, printre care numeroşi tineri, grup care a început deja drumul de discipolat în Comunitatea Magnificat.

Întrunirea s-a deschis în după amiaza zilei de joi, 3 ianuarie, cu rugăciunea de laudă carismatică comunitară, urmată de Sf. Liturghie prezidată de pr. Luca Bartoccini, asistentul spiritual general al Comunității, şi de introducerea făcută de Responsabilii Generali. Vineri, 4 ianuarie, după rugăciunea de laudă carismatică a urmat prima prelegere, intitulată „Cine crede în el…” (In 3,22). Anul acesta prelegerile au fost ţinute de Josè H. Prado Flores, unul dintre pionierii Reînnoirii Carismatice Catolice şi fondatorul Şcolii de Evanghelizare Sf. Andrei, răspândită astăzi pe toate continentele. După celebrarea Sf. Liturghii, în după-amiaza aceleiași zile, a urmat cea de-a doua prelegere cu titlul „Îndreptăţiţi prin credinţă” (Rom 3,22), iar după cină, în jur de peste 1200 de persoane s-au strâns în jurul Preasfântului Sacrament expus pentru un moment de adorație comunitară care a durat aproape două ore.

Ziua de 5 ianuarie a fost rezervată pentru asumarea şi reînnoirea Angajamentului de Alianță. În prima parte a zilei, după rugăciunea de laudă carismatică şi după cea de-a treia prelegere cu titlul „Platoşa credinţei” (1Tes 5,8), a urmat Sf. Liturghie - prezidată de Mons. Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia- Città della Pieve-, în cadrul căreia două membre aliate ale Comunităţii Magnificat, Susanna Betelli și Giuliana Saetta, au făcut consacrarea lor definitivă în comunitate, prin „asumarea sfatului evanghelic al castităţii pentru Împărăţia cerurilor”.

Celebrarea Alianței a avut loc în a doua parte a zilei. Într-o sală plină de frați și surori din toate fraternitățile, îmbrăcați în albe de sărbătoare, celebrarea a fost prezidată de Mons. Gualtiero Bassetti, Arhiepiscop de Perugia - Città della Pieve, secondat de Mons. Giuseppe Chiaretti, arhiepiscop emerit de Perugia - Città della Pieve. După Liturgia Cuvântului au fost prezentați cei 34 de noi candidați pentru Alianță, proveniți din fraternități din Italia şi România. Din Fraternitatea „Misericordia” din București Georgeta Lazăr a asumat pentru prima dată Angajamentul de Alianță, care se adaugă aliaţilor din anii precedenți. A urmat apoi momentul îmbrăcării noilor aliați cu haina albă, specifică aliaților, moment încărcat de emoţie, mai ales atunci când ceilalți membri ai fraternităților i-au felicitat și îmbrățișat pe noii aliați. După predica Mons. Bassetti, ceremonia a continuat cu apelul Fraternităților, reînnoirea angajamentelor de la Botez, Litania Tuturor Sfinților și invocarea Duhului Sfânt, după care toți membrii au proclamat cu voce tare Angajamentul de Alianță. Un moment emoționant a fost atunci când noii aliați au semnat pentru prima dată în Cartea Alianței, după care au primit de la Arhiepiscop Regula de Viață şi au fost felicitaţi printr-o îmbrăţişare de către episcopi. Ziua s-a încheiat către miezul nopții cu un moment de mijlocire personală pentru toți cei care au dorit să recurgă la această slujire reciprocă prin rugăciune, care a avut loc după cină.

Ziua de 6 ianuarie a încheiat cea de-a XIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat. După rugăciunea de laudă carismatică au urmat concluziile Întrunirii, ţinute de Oreste Pesare sub forma unei învăţături cu titlul: „Dar eu şi casa mea îl vom sluji pe Domnul” (Ios 24,15). Evenimentul comunitar s-a încheiat cu Sf. Liturghie prezidată de pr. Luigi Ruggiero, membru aliat. O galerie foto aici.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat