15 decembrie 2018

16

Ca în fiecare an, Comunitatea Magnificat trăieşte momentul ei de comuniune la nivel internaţional în primele zile din an, mereu în perioada Epifaniei Domnului. Evenimentul se desfăşoară la Montesilvano (Italia), iar anul acesta a fost organizat în perioada 3-6 ianuarie 2015 și a avut tema „Cine m-a văzut pe mine l-a văzut pe Tatăl” (In 14,9). După estimările oficiale, la eveniment au participat circa 1300 de persoane, venite din Italia, România, Turcia, Argentina și, pentru prima dată, oaspeți din Uganda. Toți participanții au fost dintre cei care fac un drum în Comunitatea Magnificat, aceasta fiind întâlnirea internațională a membrilor acestei Comunități. Din Comunitatea Magnificat din România au fost prezenți 37 de frați și surori din Fraternitățile din București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea și Popești-Leordeni. Dintre aceștia, au făcut pentru prima dată Angajamentul de Alianță în fața Comunității și a Arhiepiscopului de Perugia, cardinalul Gualtiero Bassetti, șase membri ai Fraternității „Misericordia” din București: Codreanu Dragoș și Iuliana, Solcan Marius și Andra Maria, Alina Mihaela Moldovan și Marie-Thérèse Iréne Senghor-Vello, opt membri din Fraternitatea din Bacău: Ana Birău, Sergiu Mișca și Veridiana-Lutocarda, Gabriel Diac și Ana-Daniela, Cristina Țîmpu, Emiliana Roca și Eugenia Bulai, precum și o membră din Fraternitatea în formare din Popești-Leordeni: Maria Ungureanu.

Prelegerile cu titlul: „A avea un Tată”, „A fi fii” și „A deveni părinți” au fost ținute de sr. Roberta Vinerba, soră franciscană diecezană, iar concluziile la cea de-a XV-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat au fost ținute de Daniele Mezzetti, actualul Moderator General. Sfintele liturghii concelebrate au fost prezidate de pr. Luca Bartoccini, mons. Giuseppe Chiaretti (arhiepiscop emerit de Perugia) și pr. Anton Bulai. Ceremonia Alianței a fost prezidată de card. Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve. Fotografii aici.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat