Thursday, January 18, 2018

16

Ca în fiecare an, Comunitatea Magnificat trăieşte momentul ei de comuniune la nivel internaţional în primele zile din an, mereu în perioada Epifaniei Domnului. Evenimentul se desfăşoară la Montesilvano (Italia), iar anul acesta a fost organizat în perioada 3-6 ianuarie 2015 și a avut tema „Cine m-a văzut pe mine l-a văzut pe Tatăl” (In 14,9). După estimările oficiale, la eveniment au participat circa 1300 de persoane, venite din Italia, România, Turcia, Argentina și, pentru prima dată, oaspeți din Uganda. Toți participanții au fost dintre cei care fac un drum în Comunitatea Magnificat, aceasta fiind întâlnirea internațională a membrilor acestei Comunități. Din Comunitatea Magnificat din România au fost prezenți 37 de frați și surori din Fraternitățile din București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea și Popești-Leordeni. Dintre aceștia, au făcut pentru prima dată Angajamentul de Alianță în fața Comunității și a Arhiepiscopului de Perugia, cardinalul Gualtiero Bassetti, șase membri ai Fraternității „Misericordia” din București: Codreanu Dragoș și Iuliana, Solcan Marius și Andra Maria, Alina Mihaela Moldovan și Marie-Thérèse Iréne Senghor-Vello, opt membri din Fraternitatea din Bacău: Ana Birău, Sergiu Mișca și Veridiana-Lutocarda, Gabriel Diac și Ana-Daniela, Cristina Țîmpu, Emiliana Roca și Eugenia Bulai, precum și o membră din Fraternitatea în formare din Popești-Leordeni: Maria Ungureanu.

Prelegerile cu titlul: „A avea un Tată”, „A fi fii” și „A deveni părinți” au fost ținute de sr. Roberta Vinerba, soră franciscană diecezană, iar concluziile la cea de-a XV-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat au fost ținute de Daniele Mezzetti, actualul Moderator General. Sfintele liturghii concelebrate au fost prezidate de pr. Luca Bartoccini, mons. Giuseppe Chiaretti (arhiepiscop emerit de Perugia) și pr. Anton Bulai. Ceremonia Alianței a fost prezidată de card. Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve. Fotografii aici.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:


     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat