18 ianuarie 2018

30

În zilele de 23-24 mai 2015, cu ocazia Solemnităţii Rusaliilor, a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a VII-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică. La acest eveniment au participat aproape 170 de membri din oraşele în care Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popeşti-Leordeni şi Alba Iulia), dar şi invitaţi din alte localităţi ale ţării. Tema întâlnirii a fost inspirată de un verset din Zah 8,13 „Nu vă temeţi, întăriţi-vă mâinile!”

Cele trei prelegeri au fost ţinute de doi dintre responsabilii generali ai Comunităţii Magnificat, Michelle Rossetti şi Francesco Fressoia, ambii veniţi din Italia pentru acest eveniment. Prelegerile au fost introduse de momente de rugăciune de laudă carismatică, animate de ministerul de cântece şi de ministerul de laudă al Comunităţii, momente de rugăciune în care cei prezenţi au putut experimenta forţa proclamării Cuvântului lui Dumnezeu, forţa carismelor ca instrumente pentru slujire şi comuniunea profundă creată de Duhul Sfânt.

Sfânta Liturghie din ajunul Rusaliilor a fost celebrată şi în acest an în noua biserică a mănăstirii, fiind prezidată de Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, care şi-a centrat predica pe importanţa adoraţiei euharistice şi a spiritualităţii contemplative în Biserică, moment providenţial şi plin de semnificaţii, deoarece adoraţia reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai spiritualităţii Comunităţii Magnificat. În cuvântul de încheiere, IPS Ioan a îndemnat şi a încurajat Comunitatea Magnificat să îşi trăiască cu dăruire carisma primită de la Dumnezeu şi să continue să crească în umbra Bisericii.

Prima zi a Întâlnirii Naţionale s-a încheiat cu o veghe de rugăciune şi adoraţie, una dintre experienţele forte ale întâlnirii, care a fost introdusă de un moment de dans sacru ebraic, realizat de tineri din Comunitate, care au expus în paşi de dans versete din cartea profetului Isaia, din Cântarea Cântărilor şi din Psalmi. În timpul Adoraţiei Euharistice, participanţii s-au rugat pentru o nouă revărsare a Duhului Sfânt asupra Bisericii şi asupra Comunităţii Magnificat. Cea de-a doua zi a Întâlnirii Naţionale (duminică, 24 mai) a început tot cu rugăciune de laudă, continuând cu ascultarea Cuvântului şi cu Sf. Liturghie. Totul s-a încheiat cu un moment de împărtăşire a trăirilor şi experienţelor din aceste zile, urmat de un moment de mărturii impresionante despre lucrările lui Dumnezeu în aceste două zile de har. (a consemnat Ovidiu Dacian Molnar)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat