15 noiembrie 2018

30

În zilele de 23-24 mai 2015, cu ocazia Solemnităţii Rusaliilor, a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a VII-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică. La acest eveniment au participat aproape 170 de membri din oraşele în care Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popeşti-Leordeni şi Alba Iulia), dar şi invitaţi din alte localităţi ale ţării. Tema întâlnirii a fost inspirată de un verset din Zah 8,13 „Nu vă temeţi, întăriţi-vă mâinile!”

Cele trei prelegeri au fost ţinute de doi dintre responsabilii generali ai Comunităţii Magnificat, Michelle Rossetti şi Francesco Fressoia, ambii veniţi din Italia pentru acest eveniment. Prelegerile au fost introduse de momente de rugăciune de laudă carismatică, animate de ministerul de cântece şi de ministerul de laudă al Comunităţii, momente de rugăciune în care cei prezenţi au putut experimenta forţa proclamării Cuvântului lui Dumnezeu, forţa carismelor ca instrumente pentru slujire şi comuniunea profundă creată de Duhul Sfânt.

Sfânta Liturghie din ajunul Rusaliilor a fost celebrată şi în acest an în noua biserică a mănăstirii, fiind prezidată de Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, care şi-a centrat predica pe importanţa adoraţiei euharistice şi a spiritualităţii contemplative în Biserică, moment providenţial şi plin de semnificaţii, deoarece adoraţia reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai spiritualităţii Comunităţii Magnificat. În cuvântul de încheiere, IPS Ioan a îndemnat şi a încurajat Comunitatea Magnificat să îşi trăiască cu dăruire carisma primită de la Dumnezeu şi să continue să crească în umbra Bisericii.

Prima zi a Întâlnirii Naţionale s-a încheiat cu o veghe de rugăciune şi adoraţie, una dintre experienţele forte ale întâlnirii, care a fost introdusă de un moment de dans sacru ebraic, realizat de tineri din Comunitate, care au expus în paşi de dans versete din cartea profetului Isaia, din Cântarea Cântărilor şi din Psalmi. În timpul Adoraţiei Euharistice, participanţii s-au rugat pentru o nouă revărsare a Duhului Sfânt asupra Bisericii şi asupra Comunităţii Magnificat. Cea de-a doua zi a Întâlnirii Naţionale (duminică, 24 mai) a început tot cu rugăciune de laudă, continuând cu ascultarea Cuvântului şi cu Sf. Liturghie. Totul s-a încheiat cu un moment de împărtăşire a trăirilor şi experienţelor din aceste zile, urmat de un moment de mărturii impresionante despre lucrările lui Dumnezeu în aceste două zile de har. (a consemnat Ovidiu Dacian Molnar)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat