15 noiembrie 2018

26

În data de 26 mai 2015, Preasfințitul Cornel Damian, Episcopul auxiliar de București, a vizitat Casa Agnus Dei a Comunității Magnificat, aflată în orașul Popești-Leordeni. Acest eveniment a făcut parte din programul vizitei pastorale în parohia romano-catolică „Sf. Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din acest oraș.

Preasfințitul Cornel Damian a fost primit de consacratele laice ale comunității, care locuiesc în această casă, dar și de câțiva dintre Responsabilii Comunității Magnificat. 

După ce în Ajun de Rusalii ne-am bucurat să îl avem în mijlocul nostru pe ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de București, la cea de-a VII-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, desfășurată la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni (Snagov), acum ne-am putut bucura de vizita păstorului nostru în Casa comunităţii.

Episcopul Cornel Damian a fost însoțit de vicarul episcopal, pr. Francisc Ungureanu, care s-a bucurat împreună cu noi de această vizită.

Vizita a fost un dar al lui Dumnezeu, care, a binecuvântat  în mod providențial Comunitatea Magnificat cu această primă Casă Agnus Dei din România. 

Aflată în grija Fraternității „Misericordia” din București, Casa Agnus Dei a Comunității Magnificat este destinată în primul rând trăirii vieții în comun a persoanelor consacrate laice din comunitate, chemate de Domnul  la acest stil de viață. Însă, tot aici au loc întâlniri de formare ale membrilor comunității și ale acelora care urmează un drum de creștere spirituală sub îndrumarea comunității, precum și activități destinate coordonării întregii comunităţi din ţară.

Mulțumim Domnului și îl rugăm să desăvârșească Lucrarea Sa, spre lauda Numelui Său!

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat