18 ianuarie 2018

26

În data de 26 mai 2015, Preasfințitul Cornel Damian, Episcopul auxiliar de București, a vizitat Casa Agnus Dei a Comunității Magnificat, aflată în orașul Popești-Leordeni. Acest eveniment a făcut parte din programul vizitei pastorale în parohia romano-catolică „Sf. Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din acest oraș.

Preasfințitul Cornel Damian a fost primit de consacratele laice ale comunității, care locuiesc în această casă, dar și de câțiva dintre Responsabilii Comunității Magnificat. 

După ce în Ajun de Rusalii ne-am bucurat să îl avem în mijlocul nostru pe ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de București, la cea de-a VII-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, desfășurată la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni (Snagov), acum ne-am putut bucura de vizita păstorului nostru în Casa comunităţii.

Episcopul Cornel Damian a fost însoțit de vicarul episcopal, pr. Francisc Ungureanu, care s-a bucurat împreună cu noi de această vizită.

Vizita a fost un dar al lui Dumnezeu, care, a binecuvântat  în mod providențial Comunitatea Magnificat cu această primă Casă Agnus Dei din România. 

Aflată în grija Fraternității „Misericordia” din București, Casa Agnus Dei a Comunității Magnificat este destinată în primul rând trăirii vieții în comun a persoanelor consacrate laice din comunitate, chemate de Domnul  la acest stil de viață. Însă, tot aici au loc întâlniri de formare ale membrilor comunității și ale acelora care urmează un drum de creștere spirituală sub îndrumarea comunității, precum și activități destinate coordonării întregii comunităţi din ţară.

Mulțumim Domnului și îl rugăm să desăvârșească Lucrarea Sa, spre lauda Numelui Său!

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat