15 noiembrie 2018

11
Duminică, 10 ianuarie 2016, a fost zi de mare sărbătoare în Fraternitatea Misericordia din București, când 20 de aliați ai comunității Magnificat din București și Popești-Leordeni au reînnoit Angajamentul de Alianța cu Dumnezeu și cu frații. Participarea zilnică la Euharistie și rugăciunea personală, adorația săptămânală și  cele patru promisiuni ale Comunității: sărăcia, iertarea permanentă, construirea iubirii și slujirea, au fost asumate din nou, în fața lui Dumnezeu și a întregii Fraternități, și au fost primite de Biserică prin părintele Victor Dumitrescu, asistentul spiritual al Comunității Magnificat din România.
În cadrul liturghiei, acesta i-a incurajat pe membrii aliați, dar și pe cei care urmează un drum formativ, să aibă încredere în chemarea lor de a-l sluji pe Domnul în starea de viață în care se află. Fie persoane căsătorite, necăsătorite, laici consacrați, sau preoți, fiecare este chemat să împărtășească cu Isus, în Duhul Sfânt, iubirea pentru oameni și pentru Tatăl. Drumul pe care comunitatea îl propune este atipic societății consumiste, iar împlinirea acestei vocații poate fi doar rodul harului revărsat din belșug de Dumnezeu peste fiecare. Provocarea la dăruire totală lui Dumnezeu și Bisericii nu este adresată doar preoților, călugărilor și  călugărițele, ci tuturor botezaților, căci toți creștinii sunt consacrați, prin botezul lui Cristos.
Poate nu întâmplător, Reînnoirea Alianței a avut loc chiar în ziua botezului Domnului, zi care amintește că toți creștinii sunt chemați și trimiși, iar cuvintele cheie din încurajarea adresată de părintele Victor Dumitrescu, “chemare” și “pasiune pentru oameni”, au reprezentat o invitație puternică la asumarea unui rol activ în a construi Împărăția lui Dumnezeu în viața proprie, în viața Bisericii și în lume.
Tot în această zi de sărbătoare, frații și surorile din Fraternitatea Misericordia i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru Agneza Țîmpu, inițiatoarea Comunității Magnificat în România, care, la 5 ianuarie 2016, în cadrul Întâlnirii Generale a Comunității din Italia, a făcut promisiunea definitivă de castitate pentru Impărăția Cerurilor, în prezența P.S. Cornel Damian, Arhiepiscop Auxiliar de București.
Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat