18 ianuarie 2018

11
Duminică, 10 ianuarie 2016, a fost zi de mare sărbătoare în Fraternitatea Misericordia din București, când 20 de aliați ai comunității Magnificat din București și Popești-Leordeni au reînnoit Angajamentul de Alianța cu Dumnezeu și cu frații. Participarea zilnică la Euharistie și rugăciunea personală, adorația săptămânală și  cele patru promisiuni ale Comunității: sărăcia, iertarea permanentă, construirea iubirii și slujirea, au fost asumate din nou, în fața lui Dumnezeu și a întregii Fraternități, și au fost primite de Biserică prin părintele Victor Dumitrescu, asistentul spiritual al Comunității Magnificat din România.
În cadrul liturghiei, acesta i-a incurajat pe membrii aliați, dar și pe cei care urmează un drum formativ, să aibă încredere în chemarea lor de a-l sluji pe Domnul în starea de viață în care se află. Fie persoane căsătorite, necăsătorite, laici consacrați, sau preoți, fiecare este chemat să împărtășească cu Isus, în Duhul Sfânt, iubirea pentru oameni și pentru Tatăl. Drumul pe care comunitatea îl propune este atipic societății consumiste, iar împlinirea acestei vocații poate fi doar rodul harului revărsat din belșug de Dumnezeu peste fiecare. Provocarea la dăruire totală lui Dumnezeu și Bisericii nu este adresată doar preoților, călugărilor și  călugărițele, ci tuturor botezaților, căci toți creștinii sunt consacrați, prin botezul lui Cristos.
Poate nu întâmplător, Reînnoirea Alianței a avut loc chiar în ziua botezului Domnului, zi care amintește că toți creștinii sunt chemați și trimiși, iar cuvintele cheie din încurajarea adresată de părintele Victor Dumitrescu, “chemare” și “pasiune pentru oameni”, au reprezentat o invitație puternică la asumarea unui rol activ în a construi Împărăția lui Dumnezeu în viața proprie, în viața Bisericii și în lume.
Tot în această zi de sărbătoare, frații și surorile din Fraternitatea Misericordia i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru Agneza Țîmpu, inițiatoarea Comunității Magnificat în România, care, la 5 ianuarie 2016, în cadrul Întâlnirii Generale a Comunității din Italia, a făcut promisiunea definitivă de castitate pentru Impărăția Cerurilor, în prezența P.S. Cornel Damian, Arhiepiscop Auxiliar de București.
Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat