18 ianuarie 2018

02

                Anul acesta, în zilele de 14-15 mai, cu ocazia Solemnității Rusaliilor, a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni-Snagov cea de-a VIII-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică. La această întâlnire au participat aproape 200 de persoane, din diferite zone ale țării: membri aliați și persoane angajate pe un drum formativ din fraternitățile: București, Bacău, Popești-Leordeni, Râmnicu-Vâlcea, Alba Iulia, precum și invitați din județele Cluj, Brăila și Iași.

                Tema întâlnirii a fost:  „Fiecare să aibă grijă cum construiește” (1Cor 3, 10b). Meditațiile, introduse de rugăciunea de laudă, au fost centrate pe acest cuvânt-îndemn și au rememorat cum Domnul a început să construiască Comunitatea Magnificat care s-a născut în Perugia în 1978 și care actualmente este prezentă în Italia, România, Turcia și Argentina.

                Prelegerile, presărate cu mărturiile de viață deosebit de edificatoare, au fost ținute de trei frați membri din Italia: Valentina Bettelli, care este căsătorită și are 5 copii, și doi dintre Responsabilii Generali ai Comunității, Teresa Ciociola și Andrea Orsini, căsătoriți și ei și care au 3 și respectiv 6 copii.

               În prima zi, Ajunul Rusaliilor, Sf. Liturghie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, care a concelebrat împreună cu pr. Marian Stoicănescu, parohul bisericii greco-catolice „Sf. Rita” din Râmnicu-Vâlcea, pr. Victor-Emilian Dumitrescu, membru al Comunității Magnificat. Păstorul Arhidiecezei de București a subliniat legătura tainică și indisolubilă între Sfânta Euharistie și Duhul Sfânt. Un moment deosebit pentru întreaga comunitate, dar mai ales pentru fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea, l-a constituit consacrarea temporară publică făcută de către surorile Constantina Udrea și Tincuța Toma în cadrul Sfintei Liturghii pentru o perioadă de trei ani. Veghea de rugăciune și Adorația Euharistică - care au încheiat ziua - au dat ocazia tuturor participanților să intre în această comuniune tainică, oferită de către Tatăl ceresc fiilor săi.

                Ca și în ceilalți ani, Domnul a vorbit comunității, ca Trup al lui Cristos, dar și tuturor participanților, în mod individual, fapt care a reieșit și din mărturiile de la finalul întâlnirii. Umpluți de bucuria comuniunii în Duhul Sfânt fiecare participant a plecat cu încurajarea Domnului de a-l sluji cu o inimă neîmpărțită, făcând „să vină Împărăția sa, să se facă voia sa”.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat