15 noiembrie 2018

02

                Anul acesta, în zilele de 14-15 mai, cu ocazia Solemnității Rusaliilor, a avut loc la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni-Snagov cea de-a VIII-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică. La această întâlnire au participat aproape 200 de persoane, din diferite zone ale țării: membri aliați și persoane angajate pe un drum formativ din fraternitățile: București, Bacău, Popești-Leordeni, Râmnicu-Vâlcea, Alba Iulia, precum și invitați din județele Cluj, Brăila și Iași.

                Tema întâlnirii a fost:  „Fiecare să aibă grijă cum construiește” (1Cor 3, 10b). Meditațiile, introduse de rugăciunea de laudă, au fost centrate pe acest cuvânt-îndemn și au rememorat cum Domnul a început să construiască Comunitatea Magnificat care s-a născut în Perugia în 1978 și care actualmente este prezentă în Italia, România, Turcia și Argentina.

                Prelegerile, presărate cu mărturiile de viață deosebit de edificatoare, au fost ținute de trei frați membri din Italia: Valentina Bettelli, care este căsătorită și are 5 copii, și doi dintre Responsabilii Generali ai Comunității, Teresa Ciociola și Andrea Orsini, căsătoriți și ei și care au 3 și respectiv 6 copii.

               În prima zi, Ajunul Rusaliilor, Sf. Liturghie a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, care a concelebrat împreună cu pr. Marian Stoicănescu, parohul bisericii greco-catolice „Sf. Rita” din Râmnicu-Vâlcea, pr. Victor-Emilian Dumitrescu, membru al Comunității Magnificat. Păstorul Arhidiecezei de București a subliniat legătura tainică și indisolubilă între Sfânta Euharistie și Duhul Sfânt. Un moment deosebit pentru întreaga comunitate, dar mai ales pentru fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea, l-a constituit consacrarea temporară publică făcută de către surorile Constantina Udrea și Tincuța Toma în cadrul Sfintei Liturghii pentru o perioadă de trei ani. Veghea de rugăciune și Adorația Euharistică - care au încheiat ziua - au dat ocazia tuturor participanților să intre în această comuniune tainică, oferită de către Tatăl ceresc fiilor săi.

                Ca și în ceilalți ani, Domnul a vorbit comunității, ca Trup al lui Cristos, dar și tuturor participanților, în mod individual, fapt care a reieșit și din mărturiile de la finalul întâlnirii. Umpluți de bucuria comuniunii în Duhul Sfânt fiecare participant a plecat cu încurajarea Domnului de a-l sluji cu o inimă neîmpărțită, făcând „să vină Împărăția sa, să se facă voia sa”.

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat