23 aprilie 2019

03
Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a coincis cu Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat. Astfel, timp de două zile, 30-31 mai, mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Snagov a răsunat de cântecele de laudă şi de invocarea Duhului Sfânt, într-o atmosferă de fraternitate şi de mare bucurie. La eveniment au luat parte 130 de persoane: tineri, adulţi, copii, familii, reprezentând fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea.
Cele două zile de reculegere au avut o dublă semnificaţie spirituală: celebrarea comunitară a solemnităţii Rusaliilor, moment de o importanţă deosebită pentru spiritualitatea Reînnoirii Carismatice Catolice, din care face parte şi Comunitatea Magnificat, precum şi reunirea Comunităţii în jurul Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Mitropolit Ioan Robu, Episcop de Bucureşti, care a prezidat Sfânta Liturghie din ajunul Rusaliilor, alături de pr. Antonio (OCD) şi pr. Victor-Emilian Dumitrescu, unul din Responsabilii Comunităţii Magnificat şi asistentul spiritual al acesteia.
În cadrul predicii, IPS Ioan Robu a subliniat importanţa Rusaliilor în parcurgerea drumului creştin, precum şi chemarea tuturor de a colabora cu Duhul Sfânt pentru edificarea Bisericii. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Victor a mulţumit IPS Ioan Robu din partea întregii Comunităţi pentru binecuvântarea pe care a venit să o reînnoiască după 6 ani de zile de când a dat prima binecuvântare Agnezei Ţîmpu, pentru a da început Comunităţii Magnificat în România. Înainte însă de a da binecuvântarea, IPS Ioan Robu i-a încurajat pe cei prezenţi prin cuvintele: "Văd că grupul vostru de când a început până acum tot a crescut. Duhul lui Dumnezeu să ducă ramurile mai departe spre viaţă şi spre răspândire. E un dar al lui Dumnezeu,
păstraţi-l."
Sosirea IPS Ioan Robu în mijlocul Comunităţii Magnificat a fost un moment emoţionant pentru toţi participanţii care şi-au manifestat bucuria, întâmpinându-l pe Păstorul Arhidiecezei de Bucureşti cu aplauze spontane. Prezenţa IPS Ioan Robu la Sfânta Liturghie a Comunităţii cu ocazia acestei prime întâlniri naţionale a fost nu numai o puternică edificare pentru toţi participanţii, dar şi o confirmare a bunăvoinţei cu care Comunitatea a fost primită mereu în toţi aceşti ani, cu acea căldură sufletească cu care un părinte îşi primeşte fiii.
Întâlnirea a avut drept moto de reflecţie un verset al Sf. Paul: "Suntem un singur trup în Cristos şi mădulare unii altora" (Rom 12,5). În jurul acestui verset, au fost ţinute mai multe învăţături de către invitatul din Italia, Vincenzo Genovese, membru al Comunităţii, care a venit în România împreună cu soţia şi cei doi copii spre a da şi o mărturie de unitate familială pe drumul urmării lui Cristos. Vincenzo Genovese, i-a invitat pe cei prezenţi să-şi reînnoiască relaţia lor cu Dumnezeu prin Sfânta Euharistie, prin fidelitatea faţă de rugăciunea de laudă comunitară şi prin trăirea comuniunii fraterne.    
În ajunul Rusaliilor a avut loc o veghe de rugăciune în faţa Sf. Sacrament, la care participanţii au invocat în mod special prezenţa Duhului Sfânt în vieţile lor, astfel ca, printr-o disponibilitate interioară reînnoită, să poată trăi experienţa iubirii lui Dumnezeu şi să manifeste harurile primite la Botez şi Mir. Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de mărturii în care cei prezenţi au avut ocazia să îi mulţumească în mod public Domnului pentru harurile primite, ilustrând concret, prin edificarea reciprocă, bucuria de a fi mădulare ale unui singur Trup mistic. (Catholica)
Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat