24 aprilie 2019

22

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.

Anul acesta, mănăstirea a fost neîncăpătoare pentru cei 197 de frați, veniți din 5 orașe ale României, în care există fraternități: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.

Ca în fiecare an, zilele au început cu rugăciunea de laudă carismatică și au culminat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, trecerea dintre cele două zile fiind marcată de mult așteptata Adorație Euharistică, când fiecare membru, precum și întrega comunitate, ca Trup, stă familiar în prezența lui Isus Viu, se deschide iubirii Tatălui și ascultării Duhului. Domnul și anul acesta a atins, promițând vindecare, eliberare și revărsând carisme pentru ca iubirea Lui să fie manifestată poporului său și întregii lumi prin slujire și mărturie, ca la începuturile creștinismului.

Tema întâlnirii, Să construim pe o temelie stabilă, a avut la bază Cuvântul biblic “...un om care, când a zidit o casă, a săpat adânc înainte și a așezat temelia pe stâncă”(Lc 6,48) și a fost aprofundată în trei prelegeri  ținute de Stefano Ragnacci, un frate veteran al Comunității Magnificat, care încă din tinerețe a contribuit la edificarea ei. Domnul a invitat fiecare participant să coboare în profunzimea relației cu El, să aibă curaj să se cunoașcă pe sine și să îi cunoască planul. De asemenea, a îndemnat să se privească în istorie pentru a se face memoria iubirii Lui față de Om, fundamentul pe care El a construit biserica Sa. Concluzia-îndemn a fost că suntem chemați să îl imităm pe Cristos și să punem pe primul loc persoana: fratele. Doar relația care trece prin Isus Cristos în acest fel, poate să zidească Omul din profunzime și să construiască stabil Templul lui Dumnezeu, în Duhul Sfânt.  În final a fost un îndemn că a venit momentul pentru fraternitățile Comunității Magnificat din România să treacă de la „lapte” la „hrană tare” (cf. 1Cor 3,1-3).

Prin scurtele mărturii de la finalul întâlnirii toți cei prezenți au putut aduce o laudă personală, dar și comunitară, pentru ceea ce Domnul a început deja să dărâme și să reconstruiască în viețile lor în aceste zile de har. 

Despre lucrarea lui Dumnezeu, desfășurată de-a lungul anilor în viața lor prin copleșitoarea lucrare a Duhului Sfânt, au dat mărturie o soră consacrată din comunitatea Magnificat, Constantina Udrea,  și părintele Marian Stoicănescu, păstorul parohiei greco-catolice în care își desfășoară activitatea frații din Râmnicu-Vâlcea. Surprinși de „fantezia Duhului Sfânt” în lucrarea Sa cu acești frați, toți cei prezenți au fost umpluți de bucurie, pace și speranță în lucrarea tainică și plină de iubire a lui Dumnezeu față de toți fiii săi, și încredere în Duhul Sfânt care „nu se știe de unde vine și încotro merge”. 

Pentru că anul acesta se celebrează Jubileul de aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, toți cei prezenți, într-un singur glas, au invocat Duhul Sfânt, să coboare și să reînnoiască întreaga lume, atrăgând pe fiecare om de bunăvoință în acest “Curent de Har”.
Galerie foto

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat