23 aprilie 2019

24

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano. În ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.

Din România au fost prezenți 38 de frați și surori, membri ai fraternităților din Alba Iulia, Bacău, București, Râmnicu-Vâlcea și Popești-Leordeni. Sora Ana-Maria Cobzariu din fratenitatea „Misericordia” din București, fratele Ciprian Hușanu din fraternitatea „Shalom” din Bacău, surorile Magdalena Voicu, Mihaela Dincă și Maria Toader din fraternitatea în formare din Popești-Leordeni au rostit pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță, în cadrul Sf. Liturghii prezidate de Eminența sa, cardinalul Ennio Antonelli.

Deși anul acesta Întrunirea nu a avut un motto, fiecare participant a fost provocat prin învățături tematice la o decizie, să spună într-un mod nou: „Iată-mă, sunt Aici, Acum. Trimite-mă pe mine!”, să descopere în relația sa personală cu Isus prezent în Sfânta Euharistie cum și unde anume dorește Tatăl să îl trimită împreună cu Isus. De aceea, învățăturile au fost centrate pe următoarele teme: «Ridică-te și aruncă-te în mare!» (Mc 11,23), ținută de pr. Victor-Emilian Dumitrescu; Doamne, poruncește să vin la tine pe apă!» (Mt 14,29), ținută de Daniele Mezzetti; «Ridicându-se din apă, a văzut cerurile deschise» (Mc 1,10), ținută de Luigi Montesi; «La cuvântul tău, vom arunca năvoadele» (Lc 5, 5), ținută de Giuseppe Piegai.

Fiecare învățătură a fost urmată de adorație euharistică, iar cei prezenți au fost invitați să identifice care sunt aspectele concrete ale vieții în care există munți de mișcat, obstacole de înlăturat, decizii de luat, pentru a avea loc o convertire din ce în ce mai profundă și o dăruire autentică a întregii vieți Domnului, astfel încât, la Cuvântul lui Isus, asemenea lui Petru, fiecare să umble pe apă, să înainteze în larg, să arunce mrejele și, întocmai lui Isus, să vadă cerurile deschise și să se lase umplut continuu de Duhul Sfânt.

Vino, Duhule Sfinte, și reînnoiește fața pământului!

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat