Wednesday, February 21, 2018

24

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano. În ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.

Din România au fost prezenți 38 de frați și surori, membri ai fraternităților din Alba Iulia, Bacău, București, Râmnicu-Vâlcea și Popești-Leordeni. Sora Ana-Maria Cobzariu din fratenitatea „Misericordia” din București, fratele Ciprian Hușanu din fraternitatea „Shalom” din Bacău, surorile Magdalena Voicu, Mihaela Dincă și Maria Toader din fraternitatea în formare din Popești-Leordeni au rostit pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță, în cadrul Sf. Liturghii prezidate de Eminența sa, cardinalul Ennio Antonelli.

Deși anul acesta Întrunirea nu a avut un motto, fiecare participant a fost provocat prin învățături tematice la o decizie, să spună într-un mod nou: „Iată-mă, sunt Aici, Acum. Trimite-mă pe mine!”, să descopere în relația sa personală cu Isus prezent în Sfânta Euharistie cum și unde anume dorește Tatăl să îl trimită împreună cu Isus. De aceea, învățăturile au fost centrate pe următoarele teme: «Ridică-te și aruncă-te în mare!» (Mc 11,23), ținută de pr. Victor-Emilian Dumitrescu; Doamne, poruncește să vin la tine pe apă!» (Mt 14,29), ținută de Daniele Mezzetti; «Ridicându-se din apă, a văzut cerurile deschise» (Mc 1,10), ținută de Luigi Montesi; «La cuvântul tău, vom arunca năvoadele» (Lc 5, 5), ținută de Giuseppe Piegai.

Fiecare învățătură a fost urmată de adorație euharistică, iar cei prezenți au fost invitați să identifice care sunt aspectele concrete ale vieții în care există munți de mișcat, obstacole de înlăturat, decizii de luat, pentru a avea loc o convertire din ce în ce mai profundă și o dăruire autentică a întregii vieți Domnului, astfel încât, la Cuvântul lui Isus, asemenea lui Petru, fiecare să umble pe apă, să înainteze în larg, să arunce mrejele și, întocmai lui Isus, să vadă cerurile deschise și să se lase umplut continuu de Duhul Sfânt.

Vino, Duhule Sfinte, și reînnoiește fața pământului!

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:


     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
Thursday, January 25, 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
Wednesday, January 24, 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat