21 martie 2019

19
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
Întâlnirea, care a reunit peste 1200 de participanți, membri sau apropiați ai comunității, veniți din Italia, România, Turcia, Argentina, Pakistan și Etiopia, a fost găzduită de Fraterna Domus din Sacrofano-Roma și a avut ca motto: “să alergăm cu perseverenţă în lupta care ne stă înainte, cu ochii aţintiţi la Isus, începutul şi desăvârşirea credinţei” (Ev 12,1-2).

Prima zi a întâlnirii a debutat cu celebrarea euharistică de deschidere, prezidată de cardinalul Gualtiero Bassetti, președintele Conferinței Episcopale Italiene, care a transmis celor prezenți și salutul Papei Francisc. 
Catehezele pentru această întâlnire aniversară au fost pregătite de Danielle Mezzetti și Andreea Orsini - responsabili generali ai comunității, și de Pr. Raniero Cantalamessa - OFMCap., al cărui nume este profund legat de istoria acesteia.

Euharistia și rugăciunea de laudă carismatică au stat în centrul fiecăreia din cele trei zile, urmată de cateheze, momente de adorație, rugăciune pentru frați, anunțuri. 
În cadrul Sfintei Liturghii de duminică, 9 decembrie, prezidată Mons. Domenico Cancian, episcop de Città di Castello, a fost celebrată Alianța membrilor comunității cu Domnul și cu frații, moment solemn de înnoire anuală a angajamentelor pe care fiecare membru și le asumă în fața întregii comunități. Cu acest prilej, au făcut pentru prima oară propriul angajament de alianță și opt frați și surori din fraternitatea din Alba-Iulia: Jeanine Clain, Ileana Crișan, Adina Maria Curcă, Liliana Maria Hăprian, Simona Carmen Nicolescu, Claudiu Șanta, Annamaria Șerban, Maria Toth.

A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat a stat sub semnul laudei și a recunoștinței pentru chemarea și minunile Domnului în toți acești 40 de ani, sub semnul comuniunii fraterne și ascultării față de Cuvântul Sau, care a condus comunitatea spre țara promisă, pentru a deveni ceea ce Dumnezeu a visat să fie încă din veșnicie.

Album poze
Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat