22 mai 2019

02

30.04.2019, Vatican (Catholica) - Duhul Sfânt ne face să înviem din starea de limitare și de moarte – a explicat Papa Francisc la predica de la Sfânta Liturghie celebrată marți, 30 aprilie a.c., în capela Casei Santa Marta, din Vatican. Inspirându-se din Evanghelia liturgiei zilei, după Sfântul Ioan, capitolul 3, în care se relatează despre exigența renașterii, despre care Isus îi vorbește lui Nicodim, Sfântul Părinte a evidențiat necesitatea lucrării Duhului Sfânt în viața creștinului, în vederea nașterii din nou.

„Este Duhul Sfânt cel care ne face să înviem din propriile limite, din situațiile noastre de moarte, căci noi avem numeroase necroze în viața, în sufletul nostru. Mesajul învierii a fost exprimat de Isus, în dialogul cu Nicodim: ‘Trebuie să vă nașteți din nou'”, a spus Pontiful, explicând necesitatea de a-i permite Duhului Sfânt să lucreze în vederea renașterii noastre. „O viață creștină, care se definește ca atare, dar care nu lasă spațiu acțiunii Duhului Sfânt, care nu se lasă condusă de Duhul Sfânt este o viață păgână deghizată în viață creștină. Spiritul Sfânt este protagonistul vieții creștine, Duhul Sfânt care ne este alături, care ne însoțește, ne transformă, care învinge împreună cu noi. Nimeni nu s-a înălțat vreodată la cer decât Cel care s-a coborât din cer, adică Isus. El a coborât din cer. Și El, la înviere, ne spune: ‘primiți-l pe Duhul Sfânt’; va fi tovarășul vostru de viață, de viață creștină.”

Evidențiind rolul Duhului Sfânt în viața creștinilor, Papa Francisc a stăruit asupra necesității prezenței Sale, fără de care nu poate fi vorba de viață creștină. Pontiful ne îndeamnă să ne examinăm conștiința și să analizăm cu sinceritate raportul nostru cu Duhul Sfânt, locul pe care îl ocupă Spiritul Sfânt în viața noastră, măsura în care este protagonistul existenței noastre. „Să îi cerem Domnului să ne dea harul de a conștientiza că nu putem fi creștini fără să pășim pe cale cu Duhul Sfânt, fără să acționăm cu Duhul Sfânt, fără lăsăm ca Duhul Sfânt să fie protagonistul vieții noastre.”

(Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
Papa Francisc: Duhul Sfânt să fie protagonistul vieții noastre!
2 mai 2019.
Duhul Sfânt ne face să înviem din starea de limitare și de moarte – a explicat Papa Francisc la predica de la Sfânta Liturghie celebrată marți, 30 aprilie a.c., în capela Casei Santa Marta, din Vatican.
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat