23 aprilie 2019

18
A II-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
A doua Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România a reunit în perioada 15-16 mai 2010 la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov circa 130 de persoane angajate pe un drum spiritual în cadrul Comunităţii Magnificat, dar şi invitaţi dornici să cunoască stilul de viaţă şi de rugăciune al Comunităţii.
Participanţii, reprezentând Fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi Grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea, au dorit să anticipeze prin cele două zile de reculegere solemnitatea Rusaliilor şi să experimenteze reînnoirea pe care o aduce Duhul Sfânt în inima fiecărui creştin, viaţa nouă în Cristos fiind simbolizată prin tema întâlnirii: “Ierusalimul ceresc - Cetatea sfântă” (Ap 21,9-14).
“Prin prezenţa voastră, chiar fără multe cuvinte, prin mărturia voastră, desigur, luminaţi de Duhul Sfânt, ajutaţi pe mulţi să crească în credinţă”. Cu aceste cuvinte, Preasfinţitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti, a încurajat astfel Comunitatea Magnificat să rămână fidelă chemării sale, deoarece “misiunea fiecărui creştin este să fie martor, să aibă curajul să dea mărturie despre Cristos”, a mai spus printre altele Preasfinţitul. Predica de la Sf Liturghie s-a transformat într-un dialog cald, însufleţit, în care păstorul aflat în mijlocul credincioşilor săi i-a provocat să mediteze asupra a ceea ce înseamnă pentru fiecare cuvintele “Isus Cristos este Domnul” şi “Isus Cristos este viu.” Pornind de la exemplul primilor creştini menţionaţi în Faptele Apostolilor ca însoţitori misionari ai Sf. Paul, Preasfinţitul Cornel Damian a evidenţiat trei modele de laici din Biserica primară, Apollo, Priscilla şi Acvila, ca inspiraţie pentru credincioşii angajaţi pe drumul de formare propus de Comunitatea Magnificat, care  îmbină contemplaţia cu acţiunea, într-o viaţă comunitară trăită în mijlocul lumii. La finalul Sf. Liturghii, Pr. Victor-Emilian Dumitrescu a rememorat momentele în care Preasfinţitul Cornel Damian a întărit prin prezenţa şi susţinerea sa Comunitatea Magnificat din România: Prima Întâlnire Naţională a RCC la Braşov, prima Alianţă a membrilor români în Italia, prima consacrare laică în Bucureşti.
Invitaţii din Italia, Marco Corradi, Responsabil de zonă al Comunităţii Magnificat din Perugia, împreună cu soţia şi una din fiice, au dat mărturie prin prezenţa lor că viaţa de familie se poate îmbina armonios cu viaţa de dăruire şi slujire în Biserică, prin angajarea în Comunitate. Prin reflecţiile asupra istoriei Ierusalimului, centrul istoriei poporului ales, dar şi asupra Ierusalimului ceresc ca simbol al planului lui Dumnezeu pentru poporul său, Marco Corradi i-a invitat pe participanţi să conştientizeze importanţa chemării pe care Dumnezeu o adresează fiecărei persoane de a-L alege şi urma.
Asupra acestei profunzimi a inimii necesară pentru întâlnirea cu Dumnezeu s-a insistat şi în momentele de rugăciune de laudă comunitară, dar şi la veghea de rugăciune desfăşurată sâmbătă seara în faţa Sf. Sacrament expus, unde cei prezenţi au putut să intre în intimitate cu Cristos şi să ceară de la El o nouă revărsare a Duhului Sfânt, ca o experienţă nouă a harului de la Botez. Iar  pentru edificarea reciprocă, participanţii au împărtăşit şi celorlalţi din harurile primite în aceste zile, printr-un moment de mărturii de la finalul întâlnirii, după care plini de bucurie s-au îndreptat spre casele lor cu dorinţa de a-l duce pe Cristos în familiile lor, în societate şi în lume.
Comentarii
Deocamdata nu sunt comentarii, insa poti fi primul care publica unul.

Publica un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

Imagine CAPTCHA
Enter the code shown above:


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat