15 noiembrie 2018

19
Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 15-17 noiembrie 2013 un „Curs pentru cuplurile căsătorite” la Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov) şi a fost ţinut în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor de o echipă de cinci membri ai Comunităţii: un cuplu căsătorit, un preot, o persoană consacrată laică şi o persoană single. La curs au participat un număr de 60 de persoane din cinci oraşe ale ţării, unde Comunitatea Magnificat este prezentă: Bucureşti, Popeşti-Leordeni, Râmnicu-Vâlcea, Alba Iulia şi Bacău.

[Cititi restul articolului...]


23
În zilele de 18-19 mai, cu ocazia Solemnităţii Rusaliilor, în Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a cincea Întâlnire Naţională la care au participat membri din cinci oraşe unde Comunitatea este prezentă actualmente (Bucureşti, Bacău, Rm. Vâlcea, Popeşti-Leordeni și Alba Iulia), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având ca titlu „Lărgește și întărește cortul tău!”, tema întâlnirii a fost centrată în jurul acestor versete: „Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţelor tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi corzile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, iar urmaşii tăi vor stăpâni peste neamuri şi vor locui cetăţile pustiite. Nu te teme!”

[Cititi restul articolului...]


08
În primele zile din fiecare an are loc Întrunirea Generală (Convegno Generale) a Comunităţii Magnificat, moment internaţional de celebrare şi comuniune a tuturor fraternităţilor din Comunitatea noastră. Întrunirea din acest an s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) în perioada 3-6 ianuarie 2013 și, în contextul Anului Credinţei, a propus o reflecţie comunitară asupra credinţei sub titlul „Ştiu în cine mi-am pus credinţa” (2Tim 1,12). Participarea la eveniment a fost mai numeroasă ca niciodată, la eveniment au participat circa 1200 de persoane.

[Cititi restul articolului...]


30
Ca in fiecare an, cu ocazia Solemnitatii Rusaliilor, fraternitatile si grupurile de rugaciune ale Comunitatii Magnificat din Romania se intalnesc pentru a trai impreuna o experienta de comuniune, fraternitate, rugaciune si edificare reciproca. Prin urmare, si anul acesta in zilele de 25-27 mai, in Manastirea Fratilor Carmelitani Desculti din Ciofliceni (Snagov), membrii Comunitatii Magnificat si toti cei care parcurg un drum de formare, veniti din Bucuresti, Bacau, Popesti-Leordeni, Rm. Valcea si Alba-Iulia, precum si un grup de oaspeti din Cluj-Napoca au participat la cea de-a IV-a Intalnire Nationala

[Cititi restul articolului...]


13
În perioada 9-11 martie 2012 a avut loc la Roma (Fraterna Domus - Sacrofano) un week-end de formare cu privire la Îndrumarea Spirituală pentru aliaţi. Au fost prezenţi circa 220 de aliați din diferite fraternități, care s-au reunit pentru a reflecta împreună asupra acestui instrument important de formare și de creștere. Din România au participat Agneza Ţîmpu şi pr. Victor-Emilian Dumitrescu. Îndrumarea spirituală este o realitate comunitară stabilă încă de prin anii 1980, realitate care a evoluat mult, dobândind conotaţii particulare în contextul experienţei şi vieţii Comunităţii.

[Cititi restul articolului...]


14
Ca în fiecare an, Comunitatea Magnificat trăieşte momentul ei de comuniune la nivel internaţional în primele zile din an, mereu în perioada Epifaniei Domnului. Evenimentul s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) între 5-8 ianuarie 2012și a avut ca temă generală „Noile Rusalii”. După estimările oficiale, la eveniment au participat circa1200 de persoane, ocupând cel puțin 5 hoteluri de pe malul Mării Adriatice. Toți participanții au fost dintre cei care fac un drum în Comunitatea Magnificat, acesta fiind întâlnirea internațională dintre membri acestei Comunități. Ca în fiecare an, și anul acesta Comunitatea Magnificat din România a fost reprezentată de un număr record: 50 de persoane, printre acestea numărându-se și persoane invitate, reprezentând diecezele în care Comunitatea este prezentă

[Cititi restul articolului...]


21
După cursul pentru cuplurile căsătorite din luna mai 2011, unde s-a pus printre altele şi problema Metodelor Naturale, în general, şi s-a simţit exigenţa cunoaşterii unei Metode Naturale mai sigure, Comunitatea Magnificat a organizat pe 20 noiembrie 2011 la Bucureşti un curs de Reglare Naturală a Concepţiei (Dr. Med. Josef Rötzer) sau metoda simpto-termică, aşa cum mai este cunoscută de unii şi care ajută la depistarea perioadei fertile şi infertile a femeii. Cursul a fost organizat pentru fraţii şi surorile care parcurg un drum formativ în cadrul Comunităţii Magnificat şi, prin urmare, au participat 33 de persoane - atât femei şi bărbaţi, cât şi tineri logodiţi sau chiar fete şi băieţi necăsătoriţi

[Cititi restul articolului...]


07
Puteti citi la acest link un articol superb despre relatia dintre Euharistie si Duhul Sfant.

[Cititi restul articolului...]


15
A Treia Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
În zilele de 11 şi 12 iunie, cu ocazia solemnităţii Rusaliilor, la mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a treia Întâlnire Naţională la care au participat membrii din patru oraşe unde Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Popeşti-Leordeni), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având ca titlu “Să ne adunăm în cortul Domnului!”, tema a fost centrată în jurul versetului “Cine va locui în corul Domnului? Cine va urca pe muntele său cel sfânt?” (Ps 15,1).

[Cititi restul articolului...]


03
Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 20-22 mai 2011 un „Curs pentru cuplurile căsătorite”, primul de acest fel organizat de Comunitate în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor.
Cursul s-a ţinut în Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov). La curs au participat un număr de 40 de persoane din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi din grupul de rugăciune al Comunităţii Magnificat din Râmnicu-Vâlcea.

[Cititi restul articolului...]


10
Comunitatea Magnificat - A 11-a Întâlnire Generală
În perioada 3-6 ianuarie 2011, a avut loc la Montesilvano, lângă Pescara, a 11-a Întâlnire Generală a Comunităţii Magnificat. La întâlnire au participat peste 1200 de fraţi şi surori din fraternităţile din Italia, România, Turcia si oaspeţi din alte ţări, făcând cu toţii, la fel ca în fiecare an, o experienţă profundă de comuniune fraternă. Predicatorul invitat pentru a ţine în acest an catehezele întâlnirii a fost Părintele Raniero Cantalamessa

[Cititi restul articolului...]


18
A II-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
A doua Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România a reunit în perioada 15-16 mai 2010 la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov circa 130 de persoane angajate pe un drum spiritual în cadrul Comunităţii Magnificat, dar şi invitaţi dornici să cunoască stilul de viaţă şi de rugăciune al Comunităţii.
Participanţii, reprezentând Fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi Grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea, au dorit să anticipeze prin cele două zile de reculegere solemnitatea Rusaliilor şi să experimenteze reînnoirea pe care o aduce Duhul Sfânt

[Cititi restul articolului...]


03
Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a coincis cu Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat. Astfel, timp de două zile, 30-31 mai, mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Snagov a răsunat de cântecele de laudă şi de invocarea Duhului Sfânt, într-o atmosferă de fraternitate şi de mare bucurie. La eveniment au luat parte 130 de persoane: tineri, adulţi, copii, familii, reprezentând fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea.

[Cititi restul articolului...]


23
Prima consacrare laica in comunitatea Magnificat
Sâmbătă, 21 martie 2009, în capela Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, Agneza Ţîmpu, responsabilă a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică din România, a făcut actul de consacrare laică în faţa Moderatorului General al Comunităţii Magnificat, Stefano Ragnacci, şi a Asistentului Spiritual General al acesteia, Don Luca Bartoccini. Evenimentul a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de Mons. Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti.

[Cititi restul articolului...]


18
Primul seminar amplu de vindecare interioara din Romania
În perioada 10-13 aprilie a avut loc un seminar de vindecare interioară, desfăşurat la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din comuna Snagov, sat Ciofliceni. Seminarul, la care au participat 131 de credincioşi din Bucureşti, Popeşti, Bacău, Iaşi şi alte oraşe din ţară, atât catolici, cât şi ortodocşi, a fost organizat de Comunitatea Magnificat din România, Fraternitatea "Misericordia" din Bucureşti.

[Cititi restul articolului...]

Pagina 2 din 2First   Precedentul   1  [2]  Urmatorul   Ultimul   

     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat