18 ianuarie 2018

30
Ca in fiecare an, cu ocazia Solemnitatii Rusaliilor, fraternitatile si grupurile de rugaciune ale Comunitatii Magnificat din Romania se intalnesc pentru a trai impreuna o experienta de comuniune, fraternitate, rugaciune si edificare reciproca. Prin urmare, si anul acesta in zilele de 25-27 mai, in Manastirea Fratilor Carmelitani Desculti din Ciofliceni (Snagov), membrii Comunitatii Magnificat si toti cei care parcurg un drum de formare, veniti din Bucuresti, Bacau, Popesti-Leordeni, Rm. Valcea si Alba-Iulia, precum si un grup de oaspeti din Cluj-Napoca au participat la cea de-a IV-a Intalnire Nationala

[Cititi restul articolului...]


13
În perioada 9-11 martie 2012 a avut loc la Roma (Fraterna Domus - Sacrofano) un week-end de formare cu privire la Îndrumarea Spirituală pentru aliaţi. Au fost prezenţi circa 220 de aliați din diferite fraternități, care s-au reunit pentru a reflecta împreună asupra acestui instrument important de formare și de creștere. Din România au participat Agneza Ţîmpu şi pr. Victor-Emilian Dumitrescu. Îndrumarea spirituală este o realitate comunitară stabilă încă de prin anii 1980, realitate care a evoluat mult, dobândind conotaţii particulare în contextul experienţei şi vieţii Comunităţii.

[Cititi restul articolului...]


14
Ca în fiecare an, Comunitatea Magnificat trăieşte momentul ei de comuniune la nivel internaţional în primele zile din an, mereu în perioada Epifaniei Domnului. Evenimentul s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) între 5-8 ianuarie 2012și a avut ca temă generală „Noile Rusalii”. După estimările oficiale, la eveniment au participat circa1200 de persoane, ocupând cel puțin 5 hoteluri de pe malul Mării Adriatice. Toți participanții au fost dintre cei care fac un drum în Comunitatea Magnificat, acesta fiind întâlnirea internațională dintre membri acestei Comunități. Ca în fiecare an, și anul acesta Comunitatea Magnificat din România a fost reprezentată de un număr record: 50 de persoane, printre acestea numărându-se și persoane invitate, reprezentând diecezele în care Comunitatea este prezentă

[Cititi restul articolului...]


21
După cursul pentru cuplurile căsătorite din luna mai 2011, unde s-a pus printre altele şi problema Metodelor Naturale, în general, şi s-a simţit exigenţa cunoaşterii unei Metode Naturale mai sigure, Comunitatea Magnificat a organizat pe 20 noiembrie 2011 la Bucureşti un curs de Reglare Naturală a Concepţiei (Dr. Med. Josef Rötzer) sau metoda simpto-termică, aşa cum mai este cunoscută de unii şi care ajută la depistarea perioadei fertile şi infertile a femeii. Cursul a fost organizat pentru fraţii şi surorile care parcurg un drum formativ în cadrul Comunităţii Magnificat şi, prin urmare, au participat 33 de persoane - atât femei şi bărbaţi, cât şi tineri logodiţi sau chiar fete şi băieţi necăsătoriţi

[Cititi restul articolului...]


07
Puteti citi la acest link un articol superb despre relatia dintre Euharistie si Duhul Sfant.

[Cititi restul articolului...]


15
A Treia Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
În zilele de 11 şi 12 iunie, cu ocazia solemnităţii Rusaliilor, la mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a treia Întâlnire Naţională la care au participat membrii din patru oraşe unde Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Popeşti-Leordeni), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având ca titlu “Să ne adunăm în cortul Domnului!”, tema a fost centrată în jurul versetului “Cine va locui în corul Domnului? Cine va urca pe muntele său cel sfânt?” (Ps 15,1).

[Cititi restul articolului...]


03
Comunitatea Magnificat a organizat în perioada 20-22 mai 2011 un „Curs pentru cuplurile căsătorite”, primul de acest fel organizat de Comunitate în contextul unui plan mai amplu de formare a laicilor.
Cursul s-a ţinut în Mănăstirea Carmelitanilor Desculţi din Ciofliceni (Snagov). La curs au participat un număr de 40 de persoane din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi din grupul de rugăciune al Comunităţii Magnificat din Râmnicu-Vâlcea.

[Cititi restul articolului...]


10
Comunitatea Magnificat - A 11-a Întâlnire Generală
În perioada 3-6 ianuarie 2011, a avut loc la Montesilvano, lângă Pescara, a 11-a Întâlnire Generală a Comunităţii Magnificat. La întâlnire au participat peste 1200 de fraţi şi surori din fraternităţile din Italia, România, Turcia si oaspeţi din alte ţări, făcând cu toţii, la fel ca în fiecare an, o experienţă profundă de comuniune fraternă. Predicatorul invitat pentru a ţine în acest an catehezele întâlnirii a fost Părintele Raniero Cantalamessa

[Cititi restul articolului...]


18
A II-a Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
A doua Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat din România a reunit în perioada 15-16 mai 2010 la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Snagov circa 130 de persoane angajate pe un drum spiritual în cadrul Comunităţii Magnificat, dar şi invitaţi dornici să cunoască stilul de viaţă şi de rugăciune al Comunităţii.
Participanţii, reprezentând Fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi Grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea, au dorit să anticipeze prin cele două zile de reculegere solemnitatea Rusaliilor şi să experimenteze reînnoirea pe care o aduce Duhul Sfânt

[Cititi restul articolului...]


03
Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat
Sărbătoarea Rusaliilor din acest an a coincis cu Prima Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat. Astfel, timp de două zile, 30-31 mai, mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Snagov a răsunat de cântecele de laudă şi de invocarea Duhului Sfânt, într-o atmosferă de fraternitate şi de mare bucurie. La eveniment au luat parte 130 de persoane: tineri, adulţi, copii, familii, reprezentând fraternităţile Comunităţii Magnificat din ţară: "Misericordia" din Bucureşti şi "Shalom" din Bacău, precum şi grupurile de rugăciune animate de Comunitate în Popeşti-Leordeni şi Râmnicu-Vâlcea.

[Cititi restul articolului...]


23
Prima consacrare laica in comunitatea Magnificat
Sâmbătă, 21 martie 2009, în capela Catedralei Sf. Iosif din Bucureşti, Agneza Ţîmpu, responsabilă a Comunităţii Magnificat din Reînnoirea Carismatică Catolică din România, a făcut actul de consacrare laică în faţa Moderatorului General al Comunităţii Magnificat, Stefano Ragnacci, şi a Asistentului Spiritual General al acesteia, Don Luca Bartoccini. Evenimentul a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de Mons. Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti.

[Cititi restul articolului...]


18
Primul seminar amplu de vindecare interioara din Romania
În perioada 10-13 aprilie a avut loc un seminar de vindecare interioară, desfăşurat la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din comuna Snagov, sat Ciofliceni. Seminarul, la care au participat 131 de credincioşi din Bucureşti, Popeşti, Bacău, Iaşi şi alte oraşe din ţară, atât catolici, cât şi ortodocşi, a fost organizat de Comunitatea Magnificat din România, Fraternitatea "Misericordia" din Bucureşti.

[Cititi restul articolului...]

Pagina 2 din 2First   Precedentul   1  [2]  Urmatorul   Ultimul   

     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat