24 aprilie 2019
Fraternitatea din Alba Iulia (în formare)
Minimize

„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor” (Mt 18,20).

I. ISTORIC

În primăvara anului 2010 un cuplu căsătorit din Alba Iulia, după ce a vizitat site-ul Comunităţii Magnificat, a luat legătura telefonic cu responsabilii Comunităţii şi şi-a manifestat dorinţa de a cunoaşte Comunitatea, iar cu ocazia Rusaliilor din acelaşi an a participat la Întâlnirea Naţională a Comunităţii de la Ciofliceni (Snagov), după care şi-a exprimat dorinţa de a avea şi la Alba o astfel de comunitate.

În noiembrie 2011, la iniţiativa şi invitaţia unui grup de persoane din Alba Iulia, Comunitatea Magnificat a organizat şi a ţinut primul Curs Filip pentru 35 de participanţi. În urma acestui curs de evanghelizare kerygmatică s-a format imediat un grup de rugăciune de laudă carismatică.

La un an după începerea acestui grup de rugăciune de laudă, mai exact în anul 2012, Comunitatea a organizat primul Seminar de viaţă nouă în Duhul Sfânt, care a reaprins darul Duhului Sfânt în toţi fraţii şi a adus multe roade.

În anul 2015, un număr de 15 frați a început drumul formativ al noviciatului în comunitate.

Actualmente fraternitatea în formare din Alba Iulia se întâlneşte pentru rugăciunea săptămânală în biserica romano-catolică Sf. Cruce, rugăciune deschisă tuturor, aşa cum îndeamnă Papa Francisc în cadrul predicii din 17.03.2015: „Fiţi milostivi, nu închideţi uşile Bisericii! Biserica «este casa lui Isus», o casă a milostivirii care îi primeşte pe toţi, nefiind aşadar un loc unde creştinii pot închide uşile”.     
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat