26 februarie 2018
Fraternitatea din Alba Iulia (în formare)
Minimize

„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor” (Mt 18,20).

I. ISTORIC

În primăvara anului 2010 un cuplu căsătorit din Alba Iulia, după ce a vizitat site-ul Comunităţii Magnificat, a luat legătura telefonic cu responsabilii Comunităţii şi şi-a manifestat dorinţa de a cunoaşte Comunitatea, iar cu ocazia Rusaliilor din acelaşi an a participat la Întâlnirea Naţională a Comunităţii de la Ciofliceni (Snagov), după care şi-a exprimat dorinţa de a avea şi la Alba o astfel de comunitate.

În noiembrie 2011, la iniţiativa şi invitaţia unui grup de persoane din Alba Iulia, Comunitatea Magnificat a organizat şi a ţinut primul Curs Filip pentru 35 de participanţi. În urma acestui curs de evanghelizare kerygmatică s-a format imediat un grup de rugăciune de laudă carismatică.

La un an după începerea acestui grup de rugăciune de laudă, mai exact în anul 2012, Comunitatea a organizat primul Seminar de viaţă nouă în Duhul Sfânt, care a reaprins darul Duhului Sfânt în toţi fraţii şi a adus multe roade.

În anul 2015, un număr de 15 frați a început drumul formativ al noviciatului în comunitate.

Actualmente fraternitatea în formare din Alba Iulia se întâlneşte pentru rugăciunea săptămânală în biserica romano-catolică Sf. Cruce, rugăciune deschisă tuturor, aşa cum îndeamnă Papa Francisc în cadrul predicii din 17.03.2015: „Fiţi milostivi, nu închideţi uşile Bisericii! Biserica «este casa lui Isus», o casă a milostivirii care îi primeşte pe toţi, nefiind aşadar un loc unde creştinii pot închide uşile”.     
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat