24 aprilie 2019
Fraternitatea "Misericordia" din Bucuresti

„Unitatea de bază a Comunităţii este Fraternitatea, în cadrul căreia este posibilă o împărtăşire reală a vieţii, marcată de momente esenţiale, ca: rugăciunea comunitară, drumul de creştere, celebrarea şi adoraţia euharistică, formarea, evanghelizarea şi slujirea” (Regula de viaţă, art. 17).

  
 I. ISTORIC

Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti s-a născut din Grupul de rugăciune carismatică „Misericordia”, iniţiat de Agneza Ţîmpu cu aprobarea şi binecuvântarea pe care Psf. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, i-a acordat-o în ziua de 15 februarie 2003.  Mai întâi Grupul „Misericordia” a început să se întâlnească săptămânal pentru rugăciune în Biserica Italiană, unde paroh pe vremea aceea era actualul Episcop Auxiliar, Psf. Cornel Damian. Seminarul de vindecare interioară - organizat în zilele de 5-12 aprilie 2003 - şi Seminarul de viaţa nouă în Duhul Sfânt - organizat în lunile mai-iunie ale aceluiaşi an -, au fost experienţele fundamentale care au pus bazele acestui nou Grup de rugăciune, al cărui nume „Misericordia” fusese deja dăruit de Domnul încă din luna noiembrie 2001.

Ziua de naştere spirituală a Grupului de rugăciune „Misericordia” a fost ziua de efuziune, aceeaşi cu a Grupului de rugăciune „Shalom” din Bacău, mai exact ziua de 15 iunie 2003, când pentru prima dată ambele grupuri au cerut Domnului să-şi reverse Duhul Său peste cei circa 50-60 de fraţi şi surori în vederea experimentării Rusaliilor personale. După această experienţă s-a dat început unui drum de creştere pentru acest prim nucleu de persoane. În vara anului 2003, Grupul de rugăciune „Misericordia” a început, cu acordul Psf. Ioan Robu, să se întâlnească pentru rugăciunea de laudă, adoraţia euharistică zilnică şi drumul de creştere în capela de sub Catedrala „Sf. Iosif” din Bucureşti, unde continuă şi astăzi cu desfăşurarea acestor activităţi.

În septembrie 2004, s-a început un discernământ comunitar care a durat până în noiembrie 2004, pentru a înţelege dacă era voinţa Domnului ca Grupul „Misericordia” să adere la drumul comunitar şi vocaţional al Comunităţii Magnificat. În luna octombrie 2005, după organizarea Şcolii de Comunitate, timp în care şi Responsabilii Generali ai Comunităţii Magnificat din Italia au făcut discernământul lor, s-a dat început primului noviciat, adică a drumului comunitar de formare necesar pentru a intra în Comunitatea Magnificat.

În ziua de 5 ianuarie 2009, la Montesilvano (Italia) cu ocazia celei de-a IX-a Întâlniri Generale a Comunităţii Magnificat, primii membrii români ai Comunităţii Magnificat, după terminarea noviciatului, au făcut pentru prima dată Promisiunile publice de Alianţă în faţa Episcopului Auxiliar de Bucureşti, Mons. Cornel Damian şi a actualului Arhiepiscop de Perugia, Mons. Gualtiero Bassetti. Cu acest eveniment al Alianţei Grupul „Misericordia” a devenit Fraternitate cu drepturi depline.

Fraternitatea „Misericordia” continuă şi astăzi să formeze noi laici care se simt chemaţi de Domnul să facă parte efectiv ca membri ai Comunităţii Magnificat.
    
    
 II. ACTUALITATE

În prezent Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, împreună cu Fraternitatea în formare din Popești-Leordeni, este formată din 21 aliaţi, 13 novici (în două grupuri de noviciat) și 6 amici. Drumul de formare al Discipolatului este actualmente parcurs în București de 28 discipoli. La întâlnirile de rugăciune săptămânale participă în jur de 80 de persoane, iar la întâlnirile cu ocazia zilelor comunitare participă în jur de 90-100 de persoane.

ACTIVITATEA

SPECIFICARE  şi  DETALII

RUGĂCIUNEA DE LAUDĂ CARISMATICĂ

Ziua şi ora

Miercuri, ora 19.30

Locul

Capela de sub Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din Bucureşti

Adresa

Str. G-ral Henri Mathias Berthelot, nr. 19 - Bucureşti, sector 1

Detalii la:

Tel. 0744.481313; 0740.706511

ADORAŢIE EUHARISTICĂ

(în tăcere cu Isus expus în Preasfântul Sacrament)

Zilele şi ora

Luni - Vineri, între 17.30-19.30

Locul

Capela de sub Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din Bucureşti

Adresa

Str. G-ral Henri Mathias Berthelot, nr. 19 - Bucureşti, sector 1

Detalii la:

Tel. 0744.481313; 0740.706511

MINISTERE ŞI SLUJIRI COMUNITARE

Ministerul de laudă

      Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică

      Orice întâlnire de evanghelizare sau de formare

Ministerul de cântece

      Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică

      Orice întâlnire de evanghelizare sau de formare

Ministerul de primire

      Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică

      Întâlnirile de evanghelizare

Ministerul de mijlocire

      Rugăciunea săptămânală de mijlocire în cadrul adoraţiei euharistice

Ministerul de adoraţie

      Luni-Vineri, între 17.30-19.30

Ministerul de eliberare

      În contextul drumului formativ al Discipolatului

Ministerul de vindecare

      În contextul drumului formativ al Discipolatului

Ministerul de caritate

      Prin Proiectul „Operazione Fratellino”

Ministerul de evanghelizare

      Seminarii de Viaţă nouă în Duhul Sfânt

      Cursul „Filip”

      Zile comunitare

      Studiul biblic săptămânal (la capelă)

Slujiri misionare

      Grupul de rugăciune din Popeşti-Leordeni

      Fraternitățile „în formare” din Râmnicu-Vâlcea și Popești-Leordeni

      Misiunea din Alba Iulia şi alte misiuni

Slujiri de comuniune

      Zile de „Koinonia”

      Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat

      Întâlnirea Internațională a Comunității Magnificat

DRUMURI FORMATIVE

Anul Preparator

     Școala de Comunitate (2015-2016)

     Etapa experimentală a stilului de viață

Noviciat

      1. Seria 2014-2017, Anul II (2015-2016)

      2. Seria 2014-2017, Anul II (2015-2016)

Cenacol

      Formare permanentă

Amici

      Formare permanentă


      


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat