24 aprilie 2019
Fraternitatea din Popești-Leordeni (în formare)
Minimize

„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor” (Mt 18,20).


  I. ISTORIC

În februarie 2008, la rugămintea insistentă a părintelui paroh, Solomon Ioan, Fraternitatea „Misericordia” (Comunitatea Magnificat - RCC) din Bucureşti a început un Grup de rugăciune carismatică şi în Parohia romano-catolică din Popeşti-Leordeni.

Misiunii i s-a dat început prin Cursul „Filip” de evanghelizare, din 9-10 februarie 2008, urmat de un al doilea Curs „Filip” în 6-7 decembrie 2008. Seminarul de viaţă nouă în Duhul Sfânt, organizat la Popeşti-Leordeni în perioada februarie-aprilie 2011, care a culminat cu ziua de efuziune din 3 aprilie, a fost experienţa care a dat început efectiv acestui Grup de rugăciune carismatică, care a pornit deja cu primul său nucleu pe un drum de formare.

În ianuarie 2015, prima membră a grupului de rugăciune carismatică din Popești-Leordeni a devenit aliată în Comunitatea Magnificat.

În toamna anului 2017, odată cu adăugarea altor 4 aliați, grupul de rugăciune din Popești-Leordeni a devenit fraternitate în formare a Comunității Magnificat.

 

  II. ACTUALITATE

În prezent fraternitatea în formare din Popeşti-Leordeni se întâlneşte în fiecare săptămână pentru rugăciunea de laudă carismatică la care poate participa oricine doreşte.
Actualmente, fraternitatea în formare din Popești-Leordeni are 5 aliați, 8 persoane parcurg drumul formativ al noviciatului, iar 23 de persoane parcurg drumul formativ al discipolatului.

ACTIVITATEA

SPECIFICARE  şi  DETALII

RUGĂCIUNEA DE LAUDĂ CARISMATICĂ

Ziua şi ora

Vinerea, ora 19.00 (iarna) - ora 20.00 (vara)

Locul

Casa Comunităţii -Parohia Romano-Catolică „Regina Sf. Rozariu” din
Popeşti-Leordeni

Adresa

str. Merilor, nr. 5, Popeşti-Leordeni (IF)

Detalii la:

Tel. 0727.83.55.15

DRUMURI FORMATIVE

Discipolat

Seria 2014-2016 (Etapele I-III: 2014-2015)

Noviciat

 Seria 2014-2017 (Anul I: 2014-2015)


     
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat