24 aprilie 2019
Fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea (în formare)

„Unitatea de bază a Comunităţii este Fraternitatea, în cadrul căreia este posibilă o împărtăşire reală a vieţii, marcată de momente esenţiale, ca: rugăciunea comunitară, drumul de creştere, celebrarea şi adoraţia euharistică, formarea, evanghelizarea şi slujirea” (Regula de viaţă, art. 17).


  I. ISTORIC

În aprilie 2008, Domnul a chemat un cuplu căsătorit din Râmnicu-Vâlcea să participe la un Seminar de vindecare interioară organizat de Comunitatea Magnificat la Bucureşti. După acest seminar, aceşti doi soţi, care au făcut o puternică experienţă a Duhului Sfânt, au luat iniţiativa ca şi alte persoane să facă această experienţă şi au adus la Bucureşti alte două cupluri din Râmnicu-Vâlcea (fam. Iacobuş şi fam. Nicolescu), care au făcut experienţa efuziunii Duhului Sfânt, participând la Cursul „Filip” de evanghelizare, organizat în zilele de 5-6 decembrie 2008.

La o săptămână după acest curs aceste trei cupluri, sub inspiraţia şi îndemnul Duhului Sfânt, au dat început cu mult curaj unui grup de rugăciune de laudă carismatică în oraşul lor. Acest grup s-a întâlnit la început într-una din sălile de la grădiniţa Surorilor Carităţii (a Sf. Ioana Antida Thouret), pentru ca mai apoi – până în iunie 2011 – să organizeze întâlnirile de rugăciune în Biserica romano-catolică din Râmnicu-Vâlcea. Actualmente întâlnirile de rugăciune au loc în Biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Râmnicu-Vâlcea.

În perioada ianuarie-martie 2010, prin grija Fraternităţii "Misericordia" din Bucureşti, la Râmnicu-Vâlcea s-a desfăşurat primul Seminar de viaţă nouă în Duhul Sfânt, experienţă care a deschis calea drumului formativ pentru acest prim nucleu de fraţi şi de surori. Cu acest nucleu s-a mers înainte cu Discipolatul și apoi Școala de Comunitate. Între timp o altă serie de frați și surori au început un drum formativ datorită a două Seminarii de viață nouă în Duhul Sfânt, organizate la Râmnicu-Vâlcea în toamna anului 2011, respectiv în primăvara anului 2013.

În toamna anului 2012, odată cu începerea noviciatului, grupul de rugăciune carismatică din Râmnicu-Vâlcea a devenit Fraternitate în formare a Comunității Magnificat.


  II. ACTUALITATE

În prezent Fraternitatea în formare din Râmnicu-Vâlcea este în continuare asistată pe drumul formativ de fraţii şi surorile din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti. Fraternitatea este formată din 7 aliați, 3 amici și alți 5 frați urmează drumul de noviciat. În fiecare miercuri la rugăciunea de laudă carismatică participă în jur de 30-40 de persoane.

ACTIVITATEA

SPECIFICARE  şi  DETALII

RUGĂCIUNEA DE LAUDĂ CARISMATICĂ

Ziua şi ora

Miercuri, ora 19.30

Locul

Biserica Greco-Catolică „Sfânta Rita” din Râmnicu-Vâlcea

Adresa

Str. Ion Referendaru, nr. 8 A (lângă Vamă) - Râmnicu-Vâlcea

Detalii la:

Tel. 0741.171194; 0747.018045

MINISTERE ŞI SLUJIRI COMUNITARE

Ministerul de laudă şi de cântece

      Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică

      Orice întâlnire de evanghelizare sau de formare

Ministerul de primire

      Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică

Ministerul de mijlocire

      Joi, orele 18.45-19.45 în capela Surorilor Carității

DRUMURI FORMATIVE

Discipolat

      Seria 2013-2015

Noviciat

      Seria 2012-2015, Anul III (2014-2015)     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A 19-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Sacrofano-Roma, Italia, 40 de ani de istorie
19 februarie 2019.
În perioada 7-9 decembrie 2018, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la nașterea Comunității Magnificat (8 decembrie 1978), a avut loc a 19-a Întrunire Generală a Comunității.
A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar
24 mai 2018.
În week-end-ul 19-20 mai, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni a avut loc cea de-a X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, la care au participat peste 180 de frați, membri sau invitați, sosiți din cele cinci fraternități ale comunității din România: București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia.
În acest an aniversar, titlul întâlnirii a fost „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, inspirat din imnul Magnificat, cântul plin de bucurie al Sfintei Fecioare Maria, invitație pentru toți cei prezenți la a face memoria faptelor cu adevărat minunate ale lui Dumnezeu cu Comunitatea Magnificat din România, acum când se împlinesc 15 ani de la constituirea primului grup de rugăciune al comunității cu binecuvântarea arhiepiscopului Ioan Robu.
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat