22 mai 2018
Membrii aliaţi

CINE SUNT MEMBRII ALIAŢI?

 Membrii aliaţi sunt aceia care, odată ce au asumat Angajamentul de Alianţă, se angajează:

- să-şi dăruiască viaţa Domnului, participând pe deplin la viaţa Comunităţii;

- să fie fideli şi să trăiască cele «patru promisiuni»: Sărăcie, Iertare Permanentă, Construirea  Iubirii, Slujire;

- să participe zilnic la celebrarea Sfintei Liturghii;

- să-şi ia săptămânal un timp de o oră de adoraţie euharistică personală;

- să dedice zilnic timp suficient pentru rugăciunea personală, Liturgia Orelor şi meditarea   Cuvântului lui Dumnezeu;

- să recurgă cu regularitate la Sacramentul Spovezii;

- să împărtăşească propria viaţă cu fraţii şi surorile Comunităţii;

- să dea lunar zeciuiala, ca prinos oferit Domnului din munca proprie;

- să participe, după propriile carisme, la activităţile Comunităţii, slujind în ministerele pe care aceasta le propune;

- să trăiască îndrumarea spirituală în Comunitate;

- să accepte ministerul Responsabililor.

Alianţa este un angajament liber şi conştient care implică acceptarea vieţii Comunităţii, recunoaşterea chemării de a face parte din Comunitate într-un mod stabil, disponibilitatea împărtăşirii propriei vieţi şi acceptarea explicită a Statutului şi a Regulamentului.

Alianţa cu Domnul în Comunitatea Magnificat este o chemare, adică un plan pe care Dumnezeu îl are cu persoana respectivă, chemată de Dumnezeu să trăiască în lume, în Biserică şi în Comunitate un anumit stil de viaţă. Prin urmare, cel care se simte chemat de Domnul să-şi asume un astfel de angajament are nevoie să se pregătească parcurgând un drum special de formare şi de discernământ, numit noviciat. După perioada de formare şi asumarea Angajamentului de Alianţă, membrii aliaţi parcurg un drum de formare permanentă şi de împărtăşire a vieţii, întâlnindu-se săptămânal pentru rugăciune şi formare în Cenacole.

Angajamentul de Alianţă este reînnoit în fiecare an, atât în scris cât şi verbal în faţa Arhiepiscopului de Perugia – Ordinarius locis al Comunităţii - şi a altor episcopi, în cadrul unei celebrări liturgice solemne, cu ocazia Întâlnirii Internaționale a Comunităţii Magnificat organizată în fiecare an în Italia.

 

MEMBRII ALIAŢI AI FRATERNITĂŢILOR DIN ROMÂNIA

 

FRATERNITATEA

Data Alianţei

Număr de persoane

Album foto

Liste nominale

„Misericordia” din Bucureşti

5 ianuarie 2009

4

Vezi foto

Fişier PDF
(acces privat)

5 ianuarie 2010

2

Vezi foto

7 ianuarie 2012

5

Vezi foto

„Shalom” din Bacău

7 ianuarie 2012

7

Vezi foto

Fişier PDF
(acces privat)


     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat