26 februarie 2018
Preoţi aliaţi

PREOŢII ALIAŢI DIN COMUNITATEA MAGNIFICAT

 Printre membrii aliaţi din Comunitatea Magnificat se află şi acei fraţi preoţi care, prin asumarea Angajamentului de Alianţă alături de alţi fraţi laici, simt din partea lui Dumnezeu chemarea de a trăi acest stil de viaţă şi de a pune la dispoziţie darurile sacerdotale şi pentru membrii Comunităţii Magnificat.

Preoţii aliaţi din Comunitatea Magnificat participă şi susţin viaţa Fraternităţii din care fac parte prin toate acele activităţi pe care aceasta le desfăşoară, având în felul acesta grijă de a păstra şi fidelitatea faţă de propria lor identitate sacerdotală şi identificarea cu Comunitatea, căutând să găsească armonia între cele două” (cf. CONSILIUL PONTIFICAL PENTRU LAICI, I sacerdoti nelle associazioni, Ed. Vaticane, Prefazione, 1982).

„Comunitatea primeşte cu recunoştinţă darul miniştrilor sacri şi recunoaşte prezenţa lor ca fiind preţioasă pentru viaţa proprie. Comunitatea este conştientă de a fi locul în care se pot maturiza vocaţii noi pentru ministerul sacru şi contribuie, cu spiritualitatea ei, la formarea permanentă a clericilor” (Regula de Viaţă, art. 15).

Fraternităţile care în prezent au preoţi aliaţi în componenţa lor sunt:

  • Fraternitatea „San Donato all’Elce” din Perugia;

  • Fraternitatea din Milano-Piacenza;

  • Fraternitatea din Città di Castello;

  • Fraternitatea din Marti;

  • Fraternitatea din Bibbiena;

  • Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti.

Comunitatea Magnificat are actualmente şi preoţi care parcurg drumul formativ al noviciatului în diferite Fraternităţi.     


11 aprilie 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
Comunitatea Magnificat. Reînnoirea Angajamentelor de Alianță în România. Prima Alianță celebrată în România (Popești-Leordeni, 2018)
25 ianuarie 2018.
În ziua de 14 ianuarie 2018, la Centrul de zi al Fundației Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, în cadrul zilei de „Koinonia”- zi de comuniune pentru membrii aliați, novici și amici-, a avut loc Reînnoirea Angajamentului de Alianță pentru membrii aliați ai Comunității Magnificat din România.
A XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2018
24 ianuarie 2018.

Pentru noi, Comunitatea Magnificat, fiecare început de an este un timp special, când aliații din toate fraternitățile din lume ne reînnoim angajamentele de alianță.

În zilele 4-7 ianuarie 2018 a avut loc a XVIII-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, în Italia, la Montesilvano, iar în ultima zi a acestei întâlniri de comuniune internațională și de har, 45 de frați au făcut pentru prima oară Angajamentul lor de Alianță cu Dumnezeu și frații, iar ceilalți aliați prezenți și l-au reînnoit. La eveniment au participat peste 1000 de persoane venite din Argentina, Italia, România, Turcia, Pakistan și Uganda, țări în care comunitatea este prezentă și însoțește persoane din toate stările de viață pe drumul spre sfințenie.


A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
22 iunie 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
29 ianuarie 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
28 decembrie 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Comunitatea Magnificat