Thursday, January 18, 2018
Cenacol

        Cenacolul este forma prin care membrii aliați din Comunitatea Magnificat își trăiesc drumul de formare permanentă. Drumul de Cenacol este format din șase etape care durează  tot anul comunitar, iar fiecare etapă, la rândul ei, este formată din șase întâlniri săptămânale specifice.
     Pentru aliați, Cenacolul este un instrument privilegiat de ascultare a Cuvântului lui Dumnezeu, de comuniune, de împărtășire a vieții, de reviziune a vieţii și de ascultare a inspirațiilor Duhului Sfânt.
        În fiecare an, Responsabilii generali ai Comunității Magnificat, lăsându-se inspirați de Duhul Sfânt, pun la dispoziția aliaților și amicilor spre reflecție un set de învățături tematice, care constituie Drumul comunitar din acel an. Astfel, membrii aliați din toate ţările unde Comunitatea e prezentă reflectează în respectivul an comunitar pe baza aceleiași teme.
        În România, primele cenacole au apărut cu anul comunitar 2008-2009, iar până în prezent temele au fost următoarele:

Anul comunitar

Tema anului formativ

2008-2009

„Fericirile evanghelice”

2009-2010

„Fericirile evanghelice”

2010-2011

„Vestirea Evangheliei”

2011-2012

„Vino, Duhule Creator! Un drum de descoperire a Duhului Sfânt”

2012-2013

„Învățătorule, învață-ne să ne rugăm” (Lc 11,1)

2013-2014

„Dar eu vă spun… fiți desăvârșiți”

2014-2015

„Tatăl nostru”: rugăciunea discipolilor (Mt 6,10-13)

2015-2016

 

 2016-2017 „Cu Isus, pe Isus, construiește!” (1. „Cu Isus...”)
 2017-2018 „Cu Isus, pe Isus, construiește!” (2. „Pe Isus...”)
   

 


     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat