Thursday, January 18, 2018
Ministerul de vindecare

Încă de la începuturile Reînnoirii Carismatice Catolice în lume s-a pus accentul şi s-a dezvoltat o grijă specială pentru cei bolnavi, urmând exemplul lui Isus (cf. Mt 4,23), dar şi răspunzând la mandatul dat de El în acest sens: „Acestea sunt semnele care îi vor însoţi pe cei care cred… (…). Îşi vor pune mâinile peste cei bolnavi şi ei se vor vindeca” (Mc 16,17-18).

Sf. Paul în diferitele liste de carisme ale Duhului pe care ni le-a lăsat în epistolele sale vorbeşte despre „carismele de vindecare” (cf. 1Cor 12,9; 1Cor 12,30) necesare şi ele edificării Trupului lui Cristos.

Vindecările sunt semne care dau credibilitate Cuvântului lui Dumnezeu pe care-l proclamăm. Evangheliile atestă că Isus nu şi-a trimis niciodată discipolii doar să vestească Evanghelia, însă atât în activitatea Sa personală, cât şi în cea a discipolilor Săi, se poate constata că slujirea de evanghelizare este în strânsă legătură cu slujirea de vindecare (cf. Lc 9,1-2). Pentru vindecarea oamenilor Isus ne-a dat:

    - Sacramentele;
    - forţa carismelor;
    - forţa rugăciunii.

Ministerul de vindecare în Comunitatea Magnificat tocmai pe aceste trei daruri, făcute de Isus, se bazează în grija pe care o are faţă de cei care au nevoie de vindecare. Practicarea Sacramentelor Bisericii, rugăciunea de mijlocire pentru bolnavi şi exercitarea comunitară a carismelor de vindecare sunt mijloace mai mult decât suficiente pentru a obţine de la Dumnezeu darul vindecării.


SLUJIREA DE VINDECARE INTERIOARĂ

Vindecarea interioară este diferită de vindecare fizică. Ea are ca obiectiv dimensiunea interioară şi profundă a omului care suferă din cauza unor blocaje, ce împiedică o dezvoltare deplină a vieţii pe care Domnul ne-a dat-o s-o trăim, tulburând acea relaţie de iubire pe care trebuie să o cultivăm atât faţă de sine, cât şi faţă de ceilalţi. De obicei, boala interioară se reflectă atât asupra psihicului, cât şi asupra spiritului, chiar dacă nu este propriu-zis o boală psihică sau spirituală.

În acest sens, de vindecare interioară au nevoie acele persoane care suferă, sub diferite forme, de nesiguranţă, de frică, de panică, complexele de inferioritate, de vinovăţie, de persecuţie, tendinţa către tristeţe şi către depresie din cauza unei bolnăvicioase centrări pe sine, mecanismele de gelozie, de agresivitate, de lipsa stimei şi acceptării de sine, resentimente şi ranchiuni persistente etc.

În Comunitatea Magnificat s-a dezvoltat de mai mulţi ani o slujire de vindecare interioară destinată celor care fac un drum de formare în Comunitate şi care parcurg şi un  drum de înrădăcinare în Cristos prin practicarea Sacramentelor şi a vieţii de rugăciune, deoarece carismele de vindecare nu pot fi separate de celelalte mijloace de vindecare lăsate de Isus.
Slujirea de vindecare interioară, în Comunitate, se desfăşoară sub forma Seminariilor de vindecare interioară (care durează 4-5 zile) şi a Cursurilor de vindecare interioară (care durează 2 zile).

            1. SEMINARUL DE VINDECARE INTERIOARĂ

Seminarul de vindecare interioară are o lungă tradiţie în Comunitatea Magnificat. Cel care le-a promovat şi continuă să le ţină este Tarcisio Mezzetti, unul dintre iniţiatorii Comunităţii Magnificat.

Seminarii de vindecare organizate de Comunitatea Magnificat în România:

Nr. 
Data
Locul 
Predicator
   1.    5-12 aprilie 2003
   Reşiţa    
  Tarcisio Mezzetti      
   2.   10-13 aprilie 2007   
Snagov
  Daniele Mezzetti


      2. CURSUL DE VINDECARE INTERIOARĂ

Cursul de vindecare interioară face parte dintre „cursurile experienţiale” pe care Comunitatea Magnificat din România le propune acelora care, după ce au făcut Seminarul de viaţă nouă în Duhul Sfânt continuă drumul de formare.

Cursuri de vindecare interioară organizate  de Comunitatea Magnificat:

Nr.

Data

Locul

Destinatari

1.

24-27 februarie 2005

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

2.

1-3 iulie 2005

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

3.

20-21 mai 2006

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

4.

26-28 mai 2006

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

5.

25-27 august 2006

Oneşti

Fraternitatea „Shalom”

6.

19-20 mai 2007

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

7.

14-15 iulie 2007

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

8.

7-8 iunie 2008

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

9.

12-13 septembrie 2009

Râmnicu-Vâlcea

Grupul din Râmnicu-Vâlcea

10.

28-30 mai 2010

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

11.

26-27 iunie 2010

Bucureşti

Fraternitatea „Misericordia”

12.

18-19 septembrie 2010

Râmnicu-Vâlcea

Grupul din Râmnicu-Vâlcea

13.

17-18 septembrie 2011

Bucureşti

Grupul din Popeşti-Leordeni

14.

30 iunie – 1 iulie 2012

București

Fraternitatea „Misericordia” Grupul din Râmnicu-Vâlcea

15.

6-7 iulie 2013

Alba Iulia

Grupul din Alba Iulia

16.

6-8 septembrie 2013

Luncani (Bacău)

Fraternitatea „Shalom”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat