Thursday, January 18, 2018
Donează 2 % din impozitul pe venit

Aceasta este pagina de informații cu privire la posibilitatea de sponsorizare a Comunității Magnificat. Unii dintre voi cunoașteți din proprie experiență această Comunitate pe care Duhul Sfânt a voit-o în Biserică și în lume încă din 1978, anul în care s-a născut. Alții dintre voi probabil că nu o cunosc decât din auzite, iar unii dintre voi poate că acum iau pentru prima dată contact cu ea navigând din întâmplare pe acest site.

Mai multe despre această Comunitate puteți afla din paginile acestui site. Ceea ce însă putem să vă spunem imediat este faptul că suntem Comunitate cu obiective religioase, spirituale și caritative. Obiectivele noastre sunt acelea de a ajuta persoanele care doresc să facă o experiență a iubirii lui Dumnezeu care le schimbă viața. Câți ani avem pe pământul acesta de trăit, așa cum sunt ei cu toate condiționările vremurilor și ale sistemelor sociale și politice, se merită a-i trăi în pace și seninătate, măcar interioară. Și cum pacea vine numai de la Dumnezeu, noi ne ocupăm cu deschiderea drumului acestei păci în inima omului. Cunoaștem calea, deoarece și noi am trecut prin asta. Din 2003 de când ca și Comunitate lucrăm în această țară, ne-a fost dat să vedem minuni de har și de vieți reînnoite. Suntem deciși să continuăm, de data aceasta și sub un statut juridic (cel de Asociație non-profit), ce ne permite să adunăm și fonduri pentru a ne continua proiectele în favoarea oamenilor și a trezirii conștiinței de creștini. Dat fiind că Statul român dă această posibilitate, încercăm și noi să beneficiem de ea.

Dacă dorești să ne ajuți sau dacă știi persoane care ar putea să o facă, îți punem la dispoziție în cele ce urmează toate informațiile necesare, cu posibilitatea de download a unor materiale. Vă mulțumim pentru toată generozitatea voastră.

Instructiuni pentru 2% din impozitul pe venit
si pentru patronii de firme


1. Dacă anul trecut ați fost angajat cu contract de muncă

(voi, prietenii voștri, angajații voștri):

Codul Fiscal permite redirecționarea a 2% din impozitul plătit pe venitul dumneavoastră de anul trecut. Acest impozit a fost deja plătit de voi sau de serviciul la care lucrați, iar Statul român permite să scoateți din ei acum acest procent și să-l redirecționați unei organizații non-profit preferate, pe baza unui formular 230 completat și semnat de dumneavoastră (atașat aici cu datele Asociației noastre). FORMULARUL 230 + INSTRUCȚIUNILE DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230.

Dacă ați lucrat deci anul trecut cu carte de muncă, nu trebuie decât să completați Formularul 230 atașat, cu datele dumneavoastră și să-l semnați. Dacă nu aveți timp să-l depuneți la Administrația Financiară de care aparțineți, puteți să ni-l trimiteți nouă prin poștă și le vom depune noi personal sau prin poștă. În acest sens, ne puteți contacta la contact@comunitateamagnificat.ro pentru a vă da adresa poștală.

2. Dacă nu lucrați cu contract de muncă (cu carte de muncă), dar aveți venituri din alte activități

pentru care completați periodic formulare tip 200 și le depuneți la Administrația financiară (de pildă pentru drepturi de autor, chirii percepute, persoană fizică autorizată etc.), completați formularul 200 în 4 pagini, care are scrise deja datele Asociației noastre și pe care îl puteți descărca în format pdf. FORMULARUL 200.

De asemenea, dacă aveți în familie rude, cunoscuți, colegi, prieteni care ar fi dispuși să facă aceasta sponsorizare fără să-i coste, pentru activitățile Asociației noastre (care cuprind nu numai activități spirituale, ci și ajutoarea unor familii sărace cu mai mulți copii), vă rugăm să le oferiți Formularul 230 și instrucțiunile de completare sau formularul 200, după caz. Aceasta pentru că suma pe care Statul o redirecționează spre Asociație de la fiecare binevoitor este foarte mică (de la câțiva lei, la câteva zeci de lei, în general) și avem nevoie de cât mai mulți binevoitori.

Pentru mai multe informații și pentru instrucțiuni de completare puteți consulta siturile:
http://codfiscal.money.ro/directionati-2-din-impozitul-pe-venit/

www.doilasuta.ro

3. Dacă sunteți patroni de firmă și veniturile voastre le obțineți din dividende din profitul realizat

atunci nu veți putea oferi sponsorizare cu un procent de 2% din impozitul plătit pe aceste venituri (pentru că pentru ele nu există un formular de completat). Dar veți putea oferi o formă de sponsorizare din impozitul pe profit datorat Statului de către firma dumneavoastră. De pildă: dacă în acest prim trimestru al anului curent prevedeți că veți avea profit, rugați contabilul să vă facă un calcul aproximativ al sumei profitului și al impozitului pe care l-ați avea de plătit, precum și o estimare a cifrei de afaceri. Codul fiscal va permite să faceți sponsorizare cu max. 20% din impozitul datorat, dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri (a se descărca și vedea documentul "Baza legală de sponsorizare din impozitul pe profit"). Suma rezultată din calculele estimate trebuie să fie plătită cu titlu de sponsorizare în cadrul trimestrului în curs, deci până la sfârșitul lunilor martie, iunie, septembrie și decembrie a.c. Această sponsorizare se poate face la fiecare sfârșit de trimestru, de fiecare dată pe baza noilor calcule estimative și pe baza unui nou contract de sponsorizare.

Pe baza acestui contract de sponsorizare se face viramentul sumei respective în contul Asociației. Dacă doriți să ne ajutați în felul acesta puteți descărca modelul de „Contract de sponsorizare” cu datele Asociației noastre, dar e nevoie și să ne contactați pentru încheierea formalităților. Vă punem la dispoziție și o scrisoare de cerere către patronul/administratorul/președintele firmei.
MODEL CONTRACT DE SPONSORIZARE
BAZA LEGALA DE SPONSORIZARE


 

Mulțumim pentru generozitate, Domnul să vă răsplătească!
     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat