Thursday, January 18, 2018
Fraternitatea din Alba Iulia (în formare)
Minimize

„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor” (Mt 18,20).

I. ISTORIC

În primăvara anului 2010 un cuplu căsătorit din Alba Iulia, după ce a vizitat site-ul Comunităţii Magnificat, a luat legătura telefonic cu responsabilii Comunităţii şi şi-a manifestat dorinţa de a cunoaşte Comunitatea, iar cu ocazia Rusaliilor din acelaşi an a participat la Întâlnirea Naţională a Comunităţii de la Ciofliceni (Snagov), după care şi-a exprimat dorinţa de a avea şi la Alba o astfel de comunitate.

În noiembrie 2011, la iniţiativa şi invitaţia unui grup de persoane din Alba Iulia, Comunitatea Magnificat a organizat şi a ţinut primul Curs Filip pentru 35 de participanţi. În urma acestui curs de evanghelizare kerygmatică s-a format imediat un grup de rugăciune de laudă carismatică.

La un an după începerea acestui grup de rugăciune de laudă, mai exact în anul 2012, Comunitatea a organizat primul Seminar de viaţă nouă în Duhul Sfânt, care a reaprins darul Duhului Sfânt în toţi fraţii şi a adus multe roade.

În anul 2015, un număr de 15 frați a început drumul formativ al noviciatului în comunitate.

Actualmente fraternitatea în formare din Alba Iulia se întâlneşte pentru rugăciunea săptămânală în biserica romano-catolică Sf. Cruce, rugăciune deschisă tuturor, aşa cum îndeamnă Papa Francisc în cadrul predicii din 17.03.2015: „Fiţi milostivi, nu închideţi uşile Bisericii! Biserica «este casa lui Isus», o casă a milostivirii care îi primeşte pe toţi, nefiind aşadar un loc unde creştinii pot închide uşile”.     
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat