Thursday, January 18, 2018
Preoţi aliaţi

PREOŢII ALIAŢI DIN COMUNITATEA MAGNIFICAT

 Printre membrii aliaţi din Comunitatea Magnificat se află şi acei fraţi preoţi care, prin asumarea Angajamentului de Alianţă alături de alţi fraţi laici, simt din partea lui Dumnezeu chemarea de a trăi acest stil de viaţă şi de a pune la dispoziţie darurile sacerdotale şi pentru membrii Comunităţii Magnificat.

Preoţii aliaţi din Comunitatea Magnificat participă şi susţin viaţa Fraternităţii din care fac parte prin toate acele activităţi pe care aceasta le desfăşoară, având în felul acesta grijă de a păstra şi fidelitatea faţă de propria lor identitate sacerdotală şi identificarea cu Comunitatea, căutând să găsească armonia între cele două” (cf. CONSILIUL PONTIFICAL PENTRU LAICI, I sacerdoti nelle associazioni, Ed. Vaticane, Prefazione, 1982).

„Comunitatea primeşte cu recunoştinţă darul miniştrilor sacri şi recunoaşte prezenţa lor ca fiind preţioasă pentru viaţa proprie. Comunitatea este conştientă de a fi locul în care se pot maturiza vocaţii noi pentru ministerul sacru şi contribuie, cu spiritualitatea ei, la formarea permanentă a clericilor” (Regula de Viaţă, art. 15).

Fraternităţile care în prezent au preoţi aliaţi în componenţa lor sunt:

  • Fraternitatea „San Donato all’Elce” din Perugia;

  • Fraternitatea din Milano-Piacenza;

  • Fraternitatea din Città di Castello;

  • Fraternitatea din Marti;

  • Fraternitatea din Bibbiena;

  • Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti.

Comunitatea Magnificat are actualmente şi preoţi care parcurg drumul formativ al noviciatului în diferite Fraternităţi.     


Monday, April 11, 2011.admin
Blogul Comunitatii Magnificat
A IX-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat
Thursday, June 22, 2017.

În zilele 27-28 mai 2017, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi din Ciofliceni, a avut loc  a IX-a Întâlnirea Națională a Comunității Magnificat, comunitate care face parte din Reînnoirea Carismatică Catolică, care este un „curent de har” pentru reînnoirea întregii Biserici. Iar în Solemnitatea Rusaliilor celebrate la Roma în Piața Sf. Petru cu ocazia Jubileului de Aur al Reînnoirii Carismatice Catolice, Papa Francisc a reamintit și a subliniat faptul că Reînnoirea Carismatică Catolică nu este o asociație, ci un „curent de har”.


Reînnoirea Angajamentului de Alianță
Sunday, January 29, 2017.
Pentru frații aliați din Comunitatea Magnificat, Reînnoirea Angajamentului de Alianță cu Dumnezeu este momentul central al anului.  Duminică, 15 ianuarie 2017, 38 de aliați din fraternitățile aflate în orașele Bacău, București, Popești-Leordeni și Râmnicu-Vâlcea și-au oferit întreaga viață lui Dumnezeu, reînnoindu-și alianța cu Domnul în virtutea chemării pe care au primit-o de la El.
A treia predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (16 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
În lunea de după Rusalii din 1975, cu ocazia încheierii Primului Congres Mondial al Reînnoirii Carismatice Catolice, fericitul Paul al VI-lea a adresat celor zece mii de participanţi reuniţi în bazilica "Sfântul Petru" un discurs în care a definit Reînnoirea Carismatică drept "o chance pentru Biserică". După ce a terminat de citit discursul oficial, Papa a adăugat, improvizând, aceste cuvinte: "În imnul pe care-l citim în această dimineaţă în breviar şi care provine de la sfântul Ambroziu, în secolul al IV-lea, este această frază greu de tradus deşi este foarte simplă: Laeti, care înseamnă cu bucurie; bibamus, care înseamnă bem; sobriam, care înseamnă bine definită şi moderată; profusionem Spiritus, adică belşugul Duhului. Laeti bibamus sobriam profusionem Spiritus. Ar putea să fie motoul imprimat pe mişcarea voastră: un program şi o recunoaştere a mişcării însăşi".
A doua predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (9 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Continuăm reflecţiile noastre despre lucrarea Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a creştinului. Sfântul Paul menţionează o carismă deosebită a Duhului numită "discernământul duhurilor" (1Cor 12,10). La origine, această expresie are un sens foarte precis: indică darul care permite să se distingă, între cuvintele inspirate sau profetice rostite în timpul unei adunări, cele care vin de la Duhul lui Cristos de cele care provin de la alte duhuri, adică ori de la duhul omului, ori de la duhul demoniac, ori de la duhul lumii.
Prima predică de Advent a părintelui Raniero Cantalamessa (2 decembrie 2016)
Wednesday, December 28, 2016.
Cu celebrarea a 50 de ani de la încheierea Conciliului al II-lea din Vatican s-a terminat prima fază de "după Conciliu" şi se deschide alta. Dacă prima fază a fost caracterizată de problemele referitoare la "receptarea" Conciliului, aceasta nouă va fi caracterizată, cred, de completarea şi integrarea Conciliului; cu alte cuvinte, de recitirea Conciliului în lumina roadelor produse de el, punând în lumină şi ceea ce lipseşte în el, sau e prezent numai în fază seminală.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2011 Comunitatea Magnificat