cere rugăciune

A XIII-a Întrunire Generală a Comunităţii Magnificat – 2013

În primele zile din fiecare an are loc ÎntrunireaGenerală (Convegno Generale) a Comunităţii Magnificat, moment internaţional de celebrare şi comuniune a tuturor fraternităţilor din Comunitatea noastră. Întrunireadin acest an s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) în perioada 3-6 ianuarie 2013 și, în contextul Anului Credinţei, a propus o reflecţie comunitară asupra credinţei sub titlul „Ştiu în cine mi-am pus credinţa” (2Tim 1,12). Participarea la eveniment a fost mai numeroasă ca niciodată, la eveniment au participat circa 1200 de persoane.

Ca în fiecare an, și anul acesta Comunitatea Magnificat din România a fost reprezentată de un grup semnificativ de fraţi şi surori, în total 30 de participanţi: 16 din Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti, 13 din Fraternitatea „Shalom” din Bacău şi 1 din Fraternitatea în formare din Rm. Vâlcea. Fraternitatea din Bacău l-a avut ca invitat pe  pr. Petru-Sebastian Tamaş de la Iaşi.
Alături de fraternităţile din Italia şi România, la ÎntrunireaGenerală au participat 12 fraţi şi surori din Turcia şi care împreună cu pr. Anton Bulai urmează un drum comunitar la Istanbul. Surpriza întâlnirii din acest an a fost însă grupul impresionant de 26 de argentinieni, printre care numeroşi tineri, grup care a început deja drumul de discipolat în Comunitatea Magnificat.Întrunireas-a deschis în după amiaza zilei de joi, 3 ianuarie, cu rugăciunea de laudă carismatică comunitară, urmată de Sf. Liturghie prezidată de pr. Luca Bartoccini, asistentul spiritual general al Comunității, şi de introducerea făcută de Responsabilii Generali. Vineri, 4 ianuarie, după rugăciunea de laudă carismatică a urmat prima prelegere, intitulată „Cine crede în el…” (In 3,22). Anul acesta prelegerile au fost ţinute de Josè H. Prado Flores, unul dintre pionierii Reînnoirii Carismatice Catolice şi fondatorul Şcolii de Evanghelizare Sf. Andrei, răspândită astăzi pe toate continentele. După celebrarea Sf. Liturghii, în după-amiaza aceleiași zile, a urmat cea de-a doua prelegere cu titlul „Îndreptăţiţi prin credinţă” (Rom 3,22), iar după cină, în jur de peste 1200 de persoane s-au strâns în jurul Preasfântului Sacrament expus pentru un moment de adorație comunitară care a durat aproape două ore.

Ziua de 5 ianuarie a fost rezervată pentru asumarea şi reînnoirea Angajamentului de Alianță. În prima parte a zilei, după rugăciunea de laudă carismatică şi după cea de-a treia prelegere cu titlul „Platoşa credinţei” (1Tes 5,8), a urmat Sf. Liturghie – prezidată de Mons. Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia- Città della Pieve-, în cadrul căreia două membre aliate ale Comunităţii Magnificat, Susanna Betelli și Giuliana Saetta, au făcut consacrarea lor definitivă în comunitate, prin „asumarea sfatului evanghelic al castităţii pentru Împărăţia cerurilor”.

Celebrarea Alianței a avut loc în a doua parte a zilei. Într-o sală plină de frați și surori din toate fraternitățile, îmbrăcați în albe de sărbătoare, celebrarea a fost prezidată de Mons. Gualtiero Bassetti, Arhiepiscop de Perugia – Città della Pieve, secondat de Mons. Giuseppe Chiaretti, arhiepiscop emerit de Perugia – Città della Pieve. După Liturgia Cuvântului au fost prezentați cei 34 de noi candidați pentru Alianță, proveniți din fraternități din Italia şi România. Din Fraternitatea „Misericordia” din București Georgeta Lazăr a asumat pentru prima dată Angajamentul de Alianță, care se adaugă aliaţilor din anii precedenți. A urmat apoi momentul îmbrăcării noilor aliați cu haina albă, specifică aliaților, moment încărcat de emoţie, mai ales atunci când ceilalți membri ai fraternităților i-au felicitat și îmbrățișat pe noii aliați. După predica Mons. Bassetti, ceremonia a continuat cu apelul Fraternităților, reînnoirea angajamentelor de la Botez, Litania Tuturor Sfinților și invocarea Duhului Sfânt, după care toți membrii au proclamat cu voce tare Angajamentul de Alianță. Un moment emoționant a fost atunci când noii aliați au semnat pentru prima dată în Cartea Alianței, după care au primit de la Arhiepiscop Regula de Viață şi au fost felicitaţi printr-o îmbrăţişare de către episcopi. Ziua s-a încheiat către miezul nopții cu un moment de mijlocire personală pentru toți cei care au dorit să recurgă la această slujire reciprocă prin rugăciune, care a avut loc după cină.

Ziua de 6 ianuarie a încheiat cea de-a XIII-a ÎntrunireGenerală a Comunității Magnificat. După rugăciunea de laudă carismatică au urmat concluziile Întrunirii, ţinute de Oreste Pesare sub forma unei învăţături cu titlul: „Dar eu şi casa mea îl vom sluji pe Domnul” (Ios 24,15). Evenimentul comunitar s-a încheiat cu Sf. Liturghie prezidată de pr. Luigi Ruggiero, membru aliat. O galerie foto aici.

CITESTE IN CONTINUARE

Agapa copiilor

În primele zile din fiecare an are loc ÎntrunireaGenerală (Convegno Generale) a Comunităţii Magnificat, moment internaţional de celebrare şi comuniune a tuturor fraternităţilor din Comunitatea noastră. Întrunireadin acest an s-a desfăşurat la Montesilvano (Italia) în perioada 3-6 ianuarie 2013 și, în contextul Anului Credinţei, a propus o reflecţie comunitară asupra credinţei sub titlul „Ştiu în […]

Citeste mai mult